5 iemesli, kādēļ jāēd vārīta kukurūza

© healthyfoodteam

Pareizi pagatavota kukurūza ir viens no lieliskākajiem ēdieniem. Tā ir barojoša, šķiedrvielām bagāta, stimulē gremošanu, kā arī satur daudz dažādus vitamīnus un viena vārīta kukurūzas vālīte satur mazāk par 124 kalorijām.

1. Pateicoties augstajam šķiedrvielu daudzumam, Kukurūza stiumlē un regulē gremošanas sistēmu. 

2. Regulāra vārītas kukurūzas ēšana samazina sirds un asinsvadu slimību risku.


3.Lielais dzelzs daudzums, kas atrodams kukurūzas vālītē palīdz stiprināt kaulus un izveidot muskuļu masai.


4. Vārīt kukurūza ir diētiska un uzlabo tauku šķelšanas procesus organismā, turklāt dod enerģiju.


5. Kukurūzā atrodami dažādi noderīgi vitamīni, pateicoties kuriem ievērojami uzlabosies ādas, nagu un matu veselība.


Informācija sagatavota pēc healthyfoodteam.com

Veselība

Pēc ekspertu domām, dabīgas pārtikas lietošana gada laikā var izraisīt 13% svara zudumu vīriešiem un 9% sievietēm. Londonas Universitātes koledžas pētnieki ir atklājuši, ka cilvēki, kas ēd mājās gatavotas maltītes, zaudē svaru ātrāk nekā tie, kas ēd gatavu pārtiku no veikaliem, ziņo The Guardian.