5 iemesli, kādēļ jāēd vārīta kukurūza

© healthyfoodteam

Pareizi pagatavota kukurūza ir viens no lieliskākajiem ēdieniem. Tā ir barojoša, šķiedrvielām bagāta, stimulē gremošanu, kā arī satur daudz dažādus vitamīnus un viena vārīta kukurūzas vālīte satur mazāk par 124 kalorijām.

1. Pateicoties augstajam šķiedrvielu daudzumam, Kukurūza stiumlē un regulē gremošanas sistēmu. 

2. Regulāra vārītas kukurūzas ēšana samazina sirds un asinsvadu slimību risku.


3.Lielais dzelzs daudzums, kas atrodams kukurūzas vālītē palīdz stiprināt kaulus un izveidot muskuļu masai.


4. Vārīt kukurūza ir diētiska un uzlabo tauku šķelšanas procesus organismā, turklāt dod enerģiju.


5. Kukurūzā atrodami dažādi noderīgi vitamīni, pateicoties kuriem ievērojami uzlabosies ādas, nagu un matu veselība.


Informācija sagatavota pēc healthyfoodteam.com

Veselība

Gatavojoties Lieldienām, Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) speciālisti aicina iedzīvotājus pievērst pastiprinātu uzmanību gan pārtikas drošībai, gan fiziskajai labsajūtai un drošībai, pavadot laiku ārpus telpām. Šogad īpaši svarīgi ir ievērot infekcijas slimību profilakses pasākumus un parūpēties par ādas aizsardzību pret pavasara sauli, kas kļūst arvien intensīvāka.