3 PADOMI, kā izvēlēties dušas želeju

© F64

Domājot par savas ādas veselību un labsajūtu, ir svarīgi lietot ne tikai ādas tipam piemērotu ķermeņa krēmu/losjonu/eļļu, kas ādu mitrina, pabaro un padara maigu, bet ir svarīgi arī ādu attīrīt un atsvaidzināt, izvēloties piemērotu dušas želeju.

Nereti pēc dušas āda mēdz kļūt vēl sausāka, bet sausa āda rada diskomfortu. Tāpēc pareizai dušas želejas izvēlei ir nozīme. Kā izvēlēties un atrast sev piemērotāko ķermeņa mazgāšanas līdzekli, Neatkarīgajai stāsta zīmola Dove vadītāja Jūlija Kravčenko.

1. Vislabāko mitrināšanu nodrošina krēmveida dušas želeja. Ķermeņa higiēnu, protams, var nodrošināt arī parastās ziepes, un tomēr ādas attīrīšanai labāk ieteicams izvēlēties dušas želeju, jo tās iedarbība uz ādu ir maigāka un efektīvāka. Nereti pēc mazgāšanās ar ziepēm āda ir tīra, bet – sausa un sakairināta. Taču viens no svarīgākajiem nosacījumiem ādas labsajūtai un veselībai ir tās mitrināšana. Vislabāk ādas mitrināšanu nodrošina krēmveida dušas želejas. Mūsdienu tehnoloģiju attīstība ievieš inovācijas arī ķermeņa kopšanā, piemēram, piedāvājot ķermeņa mazgāšanas līdzekļus, kura sastāvā ir mitrinošs krēms vai eļļa, kas spēj padarīt ādu maigāku un gludāku jau pēc pirmās mazgāšanās reizes. Tāpēc, izvēloties dušas želeju, iepazīstieties ar tās sastāvu – lai ādai tiktu sniegta nepieciešamā mitrināšana jau mazgāšanās laikā, tajā jābūt krēmam vai eļļai.

2. Aromātam nevajadzētu būt primāram. Iegādājoties dušas želeju, aromātam nevajadzētu būt primārajam izvēles faktoram, taču tas nebūt nav mazsvarīgs. Kad ir izdevies atrast dušas želeju, kuras sastāvā ir viss nepieciešamais tieši jūsu ādas tipam, varat piemeklēt sev patīkamāko aromātu, kas nodrošinās un palīdzēs saglabāt svaiguma un tīrības sajūtu arī pēc mazgāšanās.

3. Pārbaudiet uz rokas, vai nerodas kairinājums. Pirms izmantojat jauno dušas želeju visam ķermenim, ieteicams pamēģināt to, pavisam nedaudz uzklājot, piemēram, uz rokas – lai redzētu, vai tā atstāj vēlamo efektu, neradot kairinājumu.

Veikalos pieejami ļoti daudzi un dažādi ķermeņa mazgāšanas līdzekļi, taču nav ieteicams tos iegādāties, iepriekš nenovērtējot. Jo dušas želejai ir jāspēj rūpīgi, maigi attīrīt, mitrināt un pabarot ādu, tai jāatbilst ādas dabiskajam pH līmenim un jārelaksē ķermenis, nodrošinot svaigumu un labsajūtu visas dienas garumā.



Veselība

Stacionāro pakalpojumu pārstrādes pirmajā pusgadā bijušas tikai četru procentu apmērā, tāpēc papildu finansējums slimnīcām gada nogalē netiks piešķirts, norāda Nacionālajā veselības dienestā.

Svarīgākais