10 mīti par veselīgu dzīvesveidu, kas padara tevi resnu

© Publicitātes foto

Mūsdienās veselīgs dzīvesveids kļuvis teju par kulta lietu. Šeit apkopotas 10 veselīga dzīvesveida "lietas", kas patiesībā par tādām nemaz nebūtu saucamas.

  1. Smūtiji ir veselīgi. Daudziem var šķist, ka izdzert smūtiju ir gardi un reizē arī veselīgi, taču eksperti iesaka smūtijā esošos augļus un dārzeņus ēst nevis sablenderēt un dzert. Gremošana ir svarīga pārtikas uzņemšanas sastāvdaļa. Sablenderētas smūtija sastāvdaļas daudz ātrāk uzsūcas cilvēka organismā, līdz ar to, sāta sajūta rodas daudz ātrāk.
  2. Brokastu putras bez cukura neveicina liekā svara rašanos. Veselīgo mušļu bez cukura pārdošanas apjomi ir kāpuši, tas šķiet pat ļoti labs veids, kā uzsākt dienu un nepieņemties svarā. Ja uz iepakojuma redzam, ka pārtika ir bez cukura, ne vienmēr tas tā ir, proti, ja muslī ir iekļauti žāvēti augļi, tad tajos ir dabīgie cukuri.
  3. Humuss un burkāni ir perfekta uzkoda. Patiesībā humusā ir liels kaloriju daudzums – vienā tējkarotē to ir aptuveni 70, savukārt burkānu vietā labāk izvēlēties seleriju, gurķi vai puķkāpostu, jo burkānā ir salīdzinoši liels cukura un karbohidrātu līmenis.
  4. Naktī jāizvairās no ogļhidrātu uzņemšanas.  Viss ir ļoti vienkārši – ogļhidrāti neprot noteikt precīzu laiku, kad jūs tos uzņemat. Auzu pārslu putra ar vājpienu pirms nakts miega būs īstais, kas vajadzīgs – tajā ir maz tauku, bet B vitamīns nomierinās prātu.
  5. Dienā jāizdzer 8 glāzes jeb 2 litri ūdens. Pārāk daudz ūdens var traucēt organismam uzsūkt visus iespējamos vitamīnus un kļūt par diurētiķi, bet ūdens dzeršana lielā daudzumā pirms miega, protams, var traucēt jūsu naktsmieram.
  6. Ķermeņa masas indekss pasaka daudz. Rēķinot ķermeņa masas indeksu, varētu šķist, ka esam precīzi noteikuši savu tā brīža stāvokli. Tomēr jāņem vērā tas, ka ķermeņa masas indekss nenodala tauku un muskuļu svaru, tāpēc aprēķins bieži vien var būt maldīgs. Labs piemērs ir regbija spēlētājs, kurš pēc ķermeņa masas indeksa ir aptaukošanās zonā, taču patiesībā viņam ir vien 8% tauku, jo pārsvarā masu sastāda muskuļi.
  7. Gaļa ir slikta. Patiesībā jāizvairās tikai no sliktas gaļas. Ar sliktu gaļu var saprast ātro ēdināšanas restorānu gaļu. Piemēram, jēra un liellopa gaļa ir lielisks proteīna un visu aminoskābju avots

  8. Īss, intensīvs treniņš ir labs. Trenēties intensīvi līdz 5, 10 minūtēm nav tas labākais veids, kā iegūt labu augumu. Daudziem ir grūti patiešām intensīvi un simtprocentīgi strādāt šīs 5, 10 minūtes, kas noteikti ir jādara, tāpēc patiešām redzamu rezultātu šādos treniņos var gūt vien trenera uzraudzībā.

  9. Skriešana palīdz nomest svaru. Pirmkārt, pēc vakara krosiņa var ievērojami palielināties ēstgriba, kas var pārvērsties lielākā kaloriju uzņemšanā, kā esam nodedzinājuši. Otrkārt, ja cilvēks skrien lielus, garus gabalus, tad ķermenis sāk zaudēt muskuļu masu. Muskuļi tauku zaudēšanas procesā spēlē svarīgu lomu, uzturot tavu vielmaiņu ritmā. Treškārt, skrienot ilgāk, ķermenis sāk glabāt taukus un izmantot muskuļu enerģiju, domājot, ka organisms ir apdraudēts un tas jāglābj.

  10. Dienā jāapēd 5 porcijas dārzeņu un augļu. Patiesībā labāk būtu ēst pat 8 porcijas dienā, ar porcijām šeit jāsaprot 4 dārzeņi un 4 augļi. Tomēr jauni pētījumi liecina, ka labāk no šiem 8 produktiem 6 būtu jābūt dārzeņiem, jo nereti cilvēki aizraujas ar pārlieku lielu daudzumu augļu patērēšanu, tādējādi uzņemot par daudz cukura.

Informācija sagatavota pēc dailymail.co.uk.

Veselība

Breika dejotājiem ir izteikts brīdinājums par "breika deju izaugumu", ko izraisa bieža griešanās uz galvas. Ārstu paziņojums seko neparastam gadījumam, kurā kādam dejotājam uz galvas izveidojās konusa formas masa, vēsta “The Independent”.

Svarīgākais