Zelta ieteikumi meitenēm, kuras vēlas būt lieliskā formā

© scanpix

Lielu popularitāti sociālajā tīklā facebook izpelnījies kāda fitnesa cienītāja ieraksts, kurš satur ieteikumus meitenēm, kuras vēlas saglabāt lielisku formu.

Jāpiezīmē - daži no šiem ieteikumiem ir patiešām pārsteidzoši.

1) Tauki uz vēdera nedeg, kad tiek taisīta presīte. Presīte būs, bet zem tauku slāņa. Tā kā vēders pat palielināsies savos apjomos. Lai uz vēdera degtu tauki tas visu laiku jāievelk un jāsasprindzina vēdera muskuļi.

2) Vislabāk pret masīviem gurniem palīdz vēzēšanās, pret ikriem - staipīšanās, pret kājām - staigāšana.

3) Lai muskuļi kļūtu skaisti un neuzaugtu kā muskuļainiem vīriešiem, ar sportu jānodarbojas 2-3 reizes nedēļā un pēc treniņa obligāti jāstaipās.

4) No rīta tukšā dūšā jāizdzer 2 glāzes ūdens, var ar citronu. Lai organismā būtu nepieciešamie tauki, krūtīm un menstruālā cikla saglabāšanai, 10 minūtes pēc ūdens dzeršanas ieteicams lietot olīveļlu vai linu eļļu. Tāpat no rīta var apēst arī zaļu ābolu.

5) Pēc šīs procedūras jānogaida 10-15 minūtes un tikai tad jāķeras klāt brokastīm. Tām jābūt sātīgām un pilnvērtīgām, lai dotu organismam signālu, ka laiks celties un apgādāt  to ar enerģiju.

6) Ēšanas  laikā, kā arī 40 minūtes pēc maltītes nav ieteicams dzert ūdeni. Tas palēlina gremošanas procesus, noved pie smaguma sajūtas vēderā un palielina vēdera sieniņas.

7) Ēst vajag bieži, bet mazas porcijas. Lai paātrinātu vielmaiņu vajag ēst piecas reiz dienā pēc katrām trīs stundām vienā un tajā pašā laikā katru dienu.

8) Pirtis un saunas nededzina taukus, bet gan izvada tos no organisma, un tie atgriežas jau pēc divām stundām.

9) Neēst pēc 18:00 - klišeja. Ēst nevajag 3 – 4 stundas pirms gulētiešanas.

10) Pēc plkst. 16:00 vēlams lietot tikai olbaltumvielām bagātu pārtiku. Ogļhidrāti dienas otrajā pusē pārvēršas par taukiem.

11) Kontrastduša - zāles pret visu. Uzlabo asins cirkulāciju, tajā pašā laikā, paātrina vielmaiņu, izlīdzina celulītu, tāpat arī uzlabo ādas krāsu un piedod enerģiju.

12) Ēdiens jāsakošļā kārtīgi, lēni un rūpīgi. Šādi jārīkojas, lai paātrinātu vielmaiņu. Tāpat arī autors šajā punktā piebilst: „Zini, kāpēc daudzi ēd un nepaliek resnāki? Lieliska vielmaiņa! Tas ir arī Francijas sieviešu noslēpums - viņas ēdot nesteidzas un nekad neuzkož.”

13) Sāta sajūta parādās 20 minūtes pēc ēšanas. Iedomājies, cik daudz var apēst 20 minūšu laikā! Tā kā piebremzē ar ēdienu.

14) Autors iesaka ēdienreizēs fokusēties uz ēdienu. „Sēdi ar taisnu muguru, bez televizora vai grāmatas, izmanto visus piederumus, servē galdu pēc noteikumiem! Iedomājies, ka tavā priekšā sēž vīrietis! Un ja nu tu esi pavisam rūdīta, pamēģini ēst kaila pie spoguļa!” bilst autors.

15) Uzkodas autors rekomendē aizstāt ar vingrinājumiem: „Sagribējās ko uzkost, bet nevajadzētu? Uztaisi 20 pietupienus, 50 palēcienus! Ieej aromātiskā vannā, aizej uz veikalu, apskati drēbes!”

16) Autors iesaka arī regulāri pievērsties vingrinājumiem un tāpat arī norāda – sports palīdz nomākt apetīti. „Pēc sporta negribas ēst 2 iemeslu dēļ: fiziski - orgāni ir satraukti, tu - nosvīdusi, psiholoģiski - tu dedzināji kalorijas, negribas atkal uzņemt,” atklāj autors.

17) Katru stundu esot jāizdzer glāze ūdens.  Lai ūdens dzeršana sagādātu vairāk prieka, iesaka pievienot ūdenim citronu vai piparmētru.

18) „Kafija, cigaretes, alkohols, gāzēti dzērieni, ātro ēdināšanas iestāžu ēdiens, čipsi, majonēze, desa - tavi lielākie ienaidnieki. Iemācies šos vārdus no galvas un asociē viņus ar resnu vēderu un celulītu. Ienīsti viņus!” kategoriski uzsver autors.

19) Rieksti, eļļa esot ļoti veselīgi, bet vienīgi tad, ja tos lietos mazās devās. Šajos produktos esot ārkārtīgi daudz kaloriju, tādēļ tiek ieteikts nelietot vairāk kā 8 riekstus dienā un tiek aicināts ar eļļu lejot salātos, nepārspīlēt.

21) Tā kā gan baltmaizē gan pelēkajā maizē ir vienāds daudzums kaloriju, autors iesaka maizi uzturā nelietot vispār, vai vismaz aizstāt to ar rupjmaizi.

22)  Autors neiesaka pie ēdiena dzert tēju un tāpat norāda, ka tēju vajag dzert bez cukura, saldumam pievienojot vien medu.

23) Visbeidzot tiek rekomendēts ikdienu lietot divas krūzes zaļās tējas, kura attīrīšot un nomierināšot organismu.

 Autors - Māris Kravalis

Veselība

Breika dejotājiem ir izteikts brīdinājums par "breika deju izaugumu", ko izraisa bieža griešanās uz galvas. Ārstu paziņojums seko neparastam gadījumam, kurā kādam dejotājam uz galvas izveidojās konusa formas masa, vēsta “The Independent”.

Svarīgākais