PRAKTISKS PADOMS: Kur vasarā vislabāk uzglabāt pārtikas produktus

© dailymail.co.uk

Īpaši karstā laikā jābūt uzmanīgiem ar to, kur atstājam pārtiku. Lai gan varētu šķist, ka vislabāk visu ievietot ledusskapī, tomēr tā nav. Laikraksts "Dailymail" apkopojis praktisku informāciju par to, kur un kā katru produktu vislabāk uzglabāt.

Augļu un dārzeņu ievietošana ledusskapī ir vienkāršākais veids, kā ilgāk saglabāt tos svaigus. Tā uzskata daudzi, tomēr ne visiem produktiem tas nāk par labu. Lielākajai daļai augļu un dārzeņu pēc to iegādes būtu jāpaliek istabas temperatūrā, dažus no tiem ledusskapī ievietojot vien tad, kad tie jau pilnībā nogatavojušies. Ja ledusskapī ievietosiet zaļu vai puszaļu augli vai dārzeni, tas neturpinās gatavoties un zaudēs savu garšas un vitamīnu bāzi.

Ogas, melones un apelsīnu ledusskapī būtu jāievieto vien tad, kad auglis jau ir savā pilnbriedā. Tas pats būtu jādara arī ar tomātiem un arbūziem, ledusskapī to ievietojot vien tad, ja esam daļu no tā jau apēduši. Visgrūtāk „noķert” pilnbrieda brīdi ir zemenēm, kuras noteikti vajadzētu atstāt istabas temperatūra, jo tad tās visātrāk un labāk nogatavojas. Tomēr, ja nokavēts brīdis, kad tās pilnībā gatavs, ogas ātri sāk bojāties.

Citus produktus, piemēram, maizi, var likt ledusskapī, ja neplānojat to notiesāt ātri. Tiesa, atrodoties ledusskapī, tā lēnām sāk izžūt, tāpēc ledusskapī labāk turēt graudu maizi, kura tik ātri savu svaigumu nezaudēs. Tiek uzskatīts, ka vislabāk maizi turēt kādā tumšā vietā, piemēram, plauktā, kur tai klāt netiek nedz saule, nedz aukstums.

Tāpat būtu jārīkojas arī ar kartupeļiem, sīpoliem un ķiplokiem. Kurš būtu domājis, ka eļļu vislabāk uzglabāt ledusskapī? Tā patiešām ir, un tur tai būs garāks mūžs. Turpretim olīveļļu vislabāk būtu uzglabāt kādā tumšā vietā, citādāk saules staru ietekmē tajā strauji samazināsies antioksidantu aktivitāte.