Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Veselība

VESELĪBA: Kā izmantot alveju?

© Publicitātes foto

Alveja ir viens no pasaulē vislabāk pazīstamajiem ārstniecības augiem, un zināšanas par to gadsimtu gaitā tiek nodotas no paaudzes uz paaudzi. Alveja satur vairāk nekā divsimt bioloģiski aktīvu vielu, vitamīnus A, E, C, kā arī B grupas vitamīnus.

PRET BLAUGZNĀM UN GALVAS ĀDAS NIEZI. Divas ēdamkarotes alvejas sulas sajauc ar divām tējkarotēm medus, pāris pilieniem citrona sulas un vienu tējkaroti rīcineļļas. Iegūto maisījumu kārtīgi samaisa un uzsilda (tvaika peldē). Kārtīgi ieziež galvas ādā un matos un tur 30–40 minūtes. Izmazgā ar šampūnu un siltu ūdeni.

ĀDAS ATJAUNOŠANAI PĒC SAULES APDEGUMIEM. Alvejas sula ne tikai palīdz ātrāk atjaunot saules bojātās ādas šūnas, bet arī lieliski atvēsina pārkarsušu ādu.

PĒDU KOPŠANAI. Masējot pēdas ar krēmu, kam piejaukta alvejas sula, tās kļūs mīkstas un maigas.

PRET AKNI. Cilvēkiem ar problemātisku ādu, tostarp akni, pinnēm un pūtītēm, ieteicams tīrīt seju ar alvejas sulu – tā palīdzēs mazināt iekasuma procesus. Iedarbīgi.

PRET NELIELIEM APDEGUMIEM. Alvejas sula noņem sāpes, nomierina ādu un palīdz mazināt apdegumu radītās sekas. Tā nokļūst ādā četrreiz ātrāk un dziļāk nekā ūdens.

PRET SASITUMIEM. Alveja ir glābiņš arī pret zilumiem – pārgriezta alvejas lapa, pielikta pie ziluma, ļauj ātrāk tam uzsūkties. Tā nomierina un paātrina arī citu brūču un ādas iekaisumu sadzīšanu.

PET HERPES VĪRUSU. Herpes gadījumā neesot nekā labāka par alvejas sulu! Alvejas lapu uz stundu ieliek saldētavā. Pēc tam tai noņem mizu un uz 15 minūtēm kompreses veidā liek uz herpes skartās vietas.

PRET PSORIĀZI. Alveja iedarbojas arī pret psoriāzi: tās mīkstumu uzziežot uz slimības skartajām vietām, mazinās nieze.