5 iemesli, kādēļ uzturā lietot ķiršus

© scanpix

Šeit apkopoti pieci iemesli, kādēļ uzturā ieteicams vairāk lietot šīs gardās ogas.

Uzlabo redzi! Kā izrādās ķirši satur vitamīnus un vielas, kuras tik ļoti nepieciešamas labai redzei.


Atjauno ādu. Ķirši ir bagāti ar antioksidantiem, līdz ar to attīra organismu un padara ādu skaistu un mirdzošu.


Kontrolē holesterīna līmeni asinīs. Izrādās ķiršos ir šķiedrvielas, kuras palīdz samazināt sliktā holesterīna līmeni asinīs un līdz ar to ievērojami novērš risku saslimt ar sirds slimībām.


Uzlabo miegu. Ķirši satur melatonīnu jeb “miega hormonu”, kurš dabīgi izstrādājās mums guļot. Šis hormons palīdz stabilizēt miega ritmu un sirds darbību gulēšanas laikā.


Lieliska uzkoda! Ķirši ir vitamīniem bagāti un ļoti ļoti gardi, tomēr tie nav ļoti kalorijām bagāti un ar tiem var bieži našķēties, nenodarot organismam nekādu kaitējumu.


Informācija sagatavota pēc besthealthmag.ca

Veselība

Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (Austrumu slimnīca) saskaņā ar ārstu novērojumiem gada tumšajos mēnešos arvien palielinās smagas un sarežģītas traumas guvušo pacientu skaits, kas nonāk slimnīcas Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikā, jo bez atstarojošiem elementiem savā apģērbā bijuši nepamanāmi citiem satiksmes dalībniekiem.