NODERĪGI: Dzer zaļo tēju un uzlabo atmiņu

© Publicitātes foto

Nav noslēpums, ka zaļā tēja ir lielisks avots veselības stiprināšanai. Tās dzeršana atvieglo svara zaudēšanu, uzlabo sirds veselību, stiprina imunitāte, kā arī samazina iespēju saslimt ar vēzi.

Šīs ir tikai dažas zaļās tējas īpašības, kas gadu laikā atklājušās pētījumos. Nu šim sarakstam var pievienot arī smadzeņu darbības uzlabošanos un labāku atmiņu. Pētījumu izstrādājuši zinātnieki no Bāzeles Universitātes Šveicē. Smadzeņu darbības uzlabošanās ir saistīta ar tējā esošo sastāvdaļa iedarbību uz dažādiem smadzeņu apgabaliem, proti, tēja palīdziet šo apgabalu savstarpējā komunikācijā, to padarot vieglāku un ātrāku.

Visvairāk savstarpējās komunikācijas pozitīvā ietekme jūtama smadzeņu apgabalā, kas atbild par atmiņu, tādējādi padarot īslaicīgo atmiņu asāku, kas īpaši palīdz pildot darba pienākumus. Pētījuma autori uzskata, ka šis atklājums kļūs par pamatu jauniem pētījumiem par Alcheimera slimību, kā arī tam, lai nākotnē veiksmīgi cīnītos ar atmiņas zudumu.

Veselība

Slimību un profilakses kontroles centram (SPKC) epidemioloģiskajā izmeklēšanā apzinot 45 personas, nav izdevies noskaidrot nesen konstatētā difterijas uzliesmojuma infekcijas avotu, liecina Veselības ministrijas sagatavotā paskaidrojuma vēstule Saeimas prezidijam.

Svarīgākais