PĀRSTEIDZOŠI: Liekā svara problēmas spēj uzveikt tikai katra 124.sieviete

© Publicitātes foto

Ja jums ir nopietnas liekā svara problēmas, iespēja, ka atgūsiet normālu svaru, ir salīdzinoši neliela. Jauns pētījums norāda uz to, ka tikai katram 210. vīrietim un katrai 124. sievietei tas būtu pa spēkam, vēsta bbc.com

 Londonas Karaliskās koledžas pētnieku grupa uzsver, ka līdzšinējā politika un pasākumi liekā svara likvidēšanai nelīdz, tādēļ jāstrādā pie jauniem risinājumiem. Pēc pētnieku domām līdzšinējā taktika, proti, mērķtiecīga kaloriju samazināšana un fizisko aktivitāšu palielināšana lielākajai daļai cilvēku nepalīdz sasniegt mērķi.

„Galvenā cerība jāliek uz valstu veselības aprūpes sistēmu politiku, izpratni par problēmu un tās iznīdēšanu saknē”, uzsver galvenā pētniece, doktore Alisona Filda. Par apmierinošiem pētījuma rezultātiem var uzskatīt vienīgi tos datus, kas uzrādītu, ka katrs 12.vīrietis un katra 10.sieviete gada laikā spēj nomest lieko svaru 5% robežās no visa ķermeņa svara.

Veselība

Slimību un profilakses kontroles centram (SPKC) epidemioloģiskajā izmeklēšanā apzinot 45 personas, nav izdevies noskaidrot nesen konstatētā difterijas uzliesmojuma infekcijas avotu, liecina Veselības ministrijas sagatavotā paskaidrojuma vēstule Saeimas prezidijam.

Svarīgākais