7 veidi, kā novērst viedtālruņu radītās veselības problēmas

© thefinancialist.com

Tuvākā gada laikā viedtālruņu lietotāju skaits pasaulē varētu sasniegt 2 miljardus. Kā norāda ārsti, tas nozīmē, ka pieaugs arī to cilvēku skaits, kuri arvien vairāk sūdzēsies par kakla un muguras sāpēm.

Nav nekas pārsteidzošs, ka lielākā daļa šo tālruņu īpašnieku ik dienas vairākas stundas pavada izmantojot šīs tehnikas sniegtās priekšrocības. Tas nozīmē, ka mūsu ķermenis ieņem sev nedabīgu pozīciju, kurā mūsu mugura visbiežāk ir saliekta un galva atrodas noliekta uz leju. Tas, savukārt, var izraisīt dažādas veselības problēmas-muguras sāpes, stīvu kaklu. Lai no šīm problēmām izvairītos, speciālisti iesaka ievērot 7 vienkāršus priekšnosacījumus.

  1. Turi tālruni acu līmenī. Tas nodrošinās to, ka galva atrodas tādā pozīcijā, kura nerada nopietnu ietekmi uz mugurkaulu.
  2. Savieno telefonu ar datoru. Daudzas no telefonā pieejamajām aplikācijām iespējams lietot arī datorā. Veicamajām darbībām vari izvēlēties daudz lielāku ekrānu un, iespējams, izvairīties no tā, ka ķermenis novietots pretēji tā dabiskajai pozai.
  3. Atpūties. Ja teju vai visu dienu pavadi lūkojoties viedtālruņa ekrānā, tad neaizmirsti, ka nepieciešamas arī atpūtas pauzes, kurās šo tehnoloģiju brīnumu novieto malā un laiku pavadi darot kaut ko citu.
  4. Izstaipies. Pat ja viedtālruņa lietošana nav kļuvusi par tavu ieradumu, neaizmirsti, ka ikvienam no mums laiku pa laikam nepieciešams izstaipīties un atbrīvot savilktos ķermeņa muskuļus.
  5. Neizmanto viedtālruni, kad atrodies guļus pozīcijā. Šāda poza brīdī, kad darbojies ar savu telefonu vēl vairāk ietekmē to, kā tiek noslogoti tavi kakla un muguras muskuļi.  
  6. Sporto. Izvēlies fitnesa nodarbības, kurās īpaša uzmanība piešķirta staipīšanās vingrinājumiem.
  7. Plāno savu laiku. Izmanto aplikācijas, kas atgādinās, kā izmantot savu laiku. Ironiski, bet arī pats viedtālrunis var kalpot kā atgādinājums, ka nepieciešams atpūsties un veltīt savu laiku citām, svarīgākām nodarbēm.

Informācija sagatavota pēc thefinancialist.com