Izrādās, ananasi ir ne tikai gardi, bet arī ļoti veselīgi un organismam noderīgi. Šeit apkopoti 5 iemesli, kādēļ savā ikdienas ēdienkartē vajadzētu iekļaut kādu ananasu šķēlīti.
- Uzlabo imūnsistēmu. Izrādās ananāsi ir lielisks vitamīna C avots, kas ir ļoti būtisks imūnsistēmas stiprināšanā.
- Liek ādai izskatīties jaunai. Ananāsi vecina ādas būvmateriāla - kolagēna sintēzi un tas savukārt palīdz saglabāt ādu stingru un elastīgu. Tāpat arī jāpiezīmē, ananasi palīdz ādas šūnām atjaunoties.
- Veicina zarnu trakta darbību. Šis šķiedrvielām bagātais auglis lieliski attīra zarnas, kā arī izvada no organisma kaitīgās vielas.
- Stimulē vielmaiņu. Zināms, ka ananāss satur vielas, kuras dedzina taukus un palīdz attīrīties organismam. Turklāt, ja baudīsi ananasu uzreiz pēc maltītes, tas palīdzēs ēdienam labāk saglabāties.
- Padara matus spīdīgus. Ananasā atrodami B grupas vitamīni, kuri, kā zināms, stiumulē matu augšanu un uzlabo to veselību.
Informācija sagatavota pēc healthfoodteam..com