Telefona izdalītā radiācija var būt ļoti kaitīga

© Scanpix

Nav noslēpums, ka mobilos telefonus glabājam tuvu ķermenim, lai nepieciešamības gadījumā varētu ātri atbildēt uz zvanu vai uzrakstīt īsziņu. Tomēr pētnieki norāda - šāda rīcība nav līdz galam veselīga.

Mobilie telefoni izdala negatīvu starojumu, kas savukārt var atsaukties uz mūsu veselību. Pasaules Veselības organizācija norāda, ka mobilais telefons pastāvīgi izstaro radiāciju, kamēr tas ir ieslēgts. Lai neapdraudētu sevi un savu ķermeni, ieteicams telefonu glabāt pietiekamā attālumā.

Piemēram, saskaņā ar 2009.gada pētījuma datiem, vīriešiem, kuri mobilos telefonus nēsā piestiprinātus pie jostas, šajā vietā ir novērots zemāks kaulu blīvums. Tāpat arī jāpiezīmē – jauniem bērniem, kuri lieto mobilos, palielinās risks saslimt ar smadzeņu vēzi. Iemesls tam slēpjas tajā, ka viņu galvaskauss vēl nav pilnībā attīstījies, kas ļauj starojumam vieglāk nonākt līdz smadzenēm.

Informācija sagatavota pēc healthyfoodteam.com

Veselība

Ārstu biedrības nosodītais Edgars Mednis, kuram ir ne tikai homeopāta, bet arī pediatra sertifikāts, ar profesijai neatbilstošiem izteikumiem dalījies jau agrāk, pirms Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas nomelnošanas saistībā ar difterijas gadījumiem. Iepriekš Ārstu biedrība bezdarbībā vien plātīja rokas, bet šoreiz izskanējis vismaz skaidrs nosodījums. Taču joprojām nemainīgi Mednis var praktizēt kā sertificēts, proti, valsts atzīts ārsts, ziņo "De facto".