Lai gan daudzi ēdieni un pārtikas produkti bieži vien tiek nodēvēti par šķietami veselīgākiem par ātro uzkodu restorānos piedāvāto, tomēr, kā izrādās bieži vien nemaz tā nav.
Ir vairāki produkti, kurus noteikti nevajadzētu lietot uzturā, un tos būtu vēlams izslēgt no savas ikdienas ēdienkartes.
1.Konservēti tomāti bundžās. Liela daļa šī produkta ražotāju tā iepakojuma ražošanā izmanto veselībai kaitīgas vielas, kas izraisa dažādus neiroloģiskus efektus, palielina iespēju saslimt ar krūts vai prostatas vēzi un sirds slimībām.
2.Gaļas subprodukti. Bieži vien tie tiek ražoti no organismiem, kas auguši nebrīvā un to audzēšanā izmantoti hormoni vai antibiotikas, kas, lietojot uzturā, nonāk arī cilvēka organismā. Tāpat šiem produktiem tiek pievienoti nitrāti, kas uzskatāmi par potenciālajiem vēža izraisītājiem.
3. Margarīns. Šis šķietami nekaitīgais produkts satur transtaukskābes, brīvos radikāļus un konservantus. Lielai daļai no šiem komponentiem ir toksiska ietekme.
4.Pārtikas sāls. Lai gan daudzi nevar iedomāties, kā uzturā lietot produktus bez sāls, tomēr, kā norāda speciālisti, šis sāls nav tas, kas nepieciešams mūsu organismam. Pārmērīgs sāls daudzums palielina risku ne vien saslimt ar sirds slimībām, bet arī var izraisīt pat īslaicīgus atmiņas zudumus.
5.Mākslīgie saldinātāji. Ņemot vērā to īpaši saldo garšu, to nepieciešams daudz mazāk nekā cukura. Tomēr, kā izrādās tās sastāvā iekļautās vielas kaitīgi ietekmē smadzeņu darbību un spēj pat atstāt iespaidu uz ķermeņa kaulu uzbūvi.
Informācija sagatavota pēc mercola.com