Kurš no šiem banāniem ir veselīgāks - zaļš vai plankumains?

© Scanpix

Veikalā varam redzēt dažādus banānus, sākot no pilnīgi zaļiem, beidzot ar melniem plankumiem klātiem. Kādus izvēlēties?

Izrādās, ka jāizvēlas plankumainie augļi, jo banāni nogatavojoties kļūst saldāki un mainās arī to uzturvērtība. Tie satur fermentus, kas palīdz šos augļus vieglāk pārstrādāt.

Japāņu zinātnieki atklājuši, ka nogatavojušies banāni satur vairāk antioksidantus nekā zaļi banāni. Banāni, uz kuriem novērojami melni plankumi, satur vielu, kas cīnās ar vēzi. 

Nogatavojies banāns ir astoņas reizes efektīvāks, lai stiprinātu imūnsistēmu.

Tātad labākais laiks, lai ēstu banānu ir tad, kad tas ir pilnīgi nogatavojies. Šie augļi ir noderīgi arī gandrīz jebkurā diētā.

Kāpēc izvēlēties banānus?

  1. Viens banāns liek justies enerģiskam visu dienu.
  2. Efektīvs līdzeklis, ja konstatēts ļoti liels svara zudums vai stiprs drudzis.
  3. Labs kālija un magnija avots, kas palīdz uzturēt normālu asinsspiedienu.
  4. Kālija saturs veicina kaulu veselību.
  5. Banāni mazina kuņģa skābes līmeni.
  6. Šie augļi veicina veselīgu gremošanu un ir labs līdzeklis cīņā pret aizcietējumiem.
  7. Ideāls pārtikas produkts arī pēc treniņa, jo nodrošina ar enerģiju, kā arī normalizē cukura līmeni asinīs.
  8. Banānam ir arī nomierinoša iedarbība, kas uzlabo arī garastāvokli.

Informācija sagatavota pēc spiritscienceandmetaphysics.com