Veikalā varam redzēt dažādus banānus, sākot no pilnīgi zaļiem, beidzot ar melniem plankumiem klātiem. Kādus izvēlēties?
Izrādās, ka jāizvēlas plankumainie augļi, jo banāni nogatavojoties kļūst saldāki un mainās arī to uzturvērtība. Tie satur fermentus, kas palīdz šos augļus vieglāk pārstrādāt.
Japāņu zinātnieki atklājuši, ka nogatavojušies banāni satur vairāk antioksidantus nekā zaļi banāni. Banāni, uz kuriem novērojami melni plankumi, satur vielu, kas cīnās ar vēzi.
Nogatavojies banāns ir astoņas reizes efektīvāks, lai stiprinātu imūnsistēmu.
Tātad labākais laiks, lai ēstu banānu ir tad, kad tas ir pilnīgi nogatavojies. Šie augļi ir noderīgi arī gandrīz jebkurā diētā.
Kāpēc izvēlēties banānus?
Informācija sagatavota pēc spiritscienceandmetaphysics.com