4 veidi, kā lielveikalos atšķirt dabīgu pārtiku no ĢMO

© healthyfoodteam.com

Lai gan nav viena un pareiza veida kā atšķirt ģenētiski modificētu pārtiku, tomēr pastāv dažādi paņēmieni, kā izvairīties no modificētas pārtikas. Vienmēr ir iespējams paļauties uz saviem instinktiem, medijiem un savu izpēti par pārtikas ražotājiem, lai atšķirtu kvalitatīvu pārtiku no ģenētiski modificētas.

  1. Ģenētiski modificēta pārtika būs daudz simpātiskāka, spīdīgāka, viendabīgāka izmēra un bez jebkādām pazīmēm par tā bojāšanos. Ja, piemēram, dārzenis pēc izskata parāda, ka tas ir „dzīvs” un parāda tā dabiskās iezīmes, piemēram, nelielu bojāšanos, tad visticamāk, ka dārzenis nav ģenētiski modificēts.
  2. Arī cenai un iepakojumam ir nozīme. Ģenētiski modificēta pārtika ir lētāka un tai bieži vien būs spilgtāks un piesaistošāks iepakojums, jo ražotāji lielākus līdzekļus ir ieguldījuši produkta pasniegšanā nevis saturā. Uzmanību vērts pievērst arī gadalaikam-ja veikalā parādās sezonai neatbilstoši produkti, tad visticamāk arī tie nebūs dabiski audzēti.
  3. Neņemot vērā iepriekšminētos paņēmienus, vienmēr var izvēlēties pārtiku iegādāties no zemniekiem, taču arī tādos gadījumos jābūt uzmanīgiem un jānovērtē situācija, jo arī zemnieki, gluži kā ikviens, vēlas pēc iespējas efektīvāk attīstīt biznesu un gūt lielākus ienākumus.
  4. Visbeidzot, sevis izglītošana internetā saistībā ar ģenētiski modificētu pārtiku nāks tikai par labu. Tādā veidā būs iespēja uzzināt jaunumus par galvenajām modificētas pārtikas eksporta valstīm un izvairīties no to iegādes.

Informācija sagatavota pēc healthyfoodteam.com

Veselība

Decembris un janvāris mēdz būt vīrusa slimību sezonas pacēluma punkti, tāpēc SPKC aicina iedzīvotājus, jo īpaši riska grupu pacientus, veikt sezonālo vakcināciju pret gripu un Covid-19, lai svētku laikā, kad biežāk tiek apmeklēti publiski pasākumi, cilvēki būtu pasargāti no riska slimot smagi un nonākt slimnīcā.

Svarīgākais