11 pārsteidzoši veidi, kā pašam padarīt zobus baltākus

© dailymail.co.uk

Zobu balināšana kļuvusi tik pat populāra kā friziera apmeklējums. Taču, ja nevēlies tērēt papildus naudu šai procedūrai, tad izmēģini kādu no šiem ieteikumiem:

  1. Zobu pastai pievieno sodu. Pievienojot nedaudz sodas ar ūdeni savai zobu pastai, zobi laika gaitā kļūs baltāki.
  2. Ēd zemenes. Tās satur ābolskābi, kas balina zobus, taču zemenes nedrīkst atstāt uz zobiem ilgstoši, jo tās bojā emalju.
  3. Izmanto sālsūdeni kā mutes skalojamo līdzekli. Tas ne tikai balina zobus, bet arī palīdz saglabāt veselīgas smaganas.
  4. Lieto gaišu pārtiku. Jo gaišāka būs pārtika, jo gaišāki būs arī zobi. Izvairies no bietēm, mellenēm un burkāniem.
  5. Vīnam uzdzer glāzi ūdens. No kafijas labāk atteikties vispār, ja vēlies baltākus zobus. Tāpat arī sarkanvīnam ieteicams uzdzert glāzi ūdens, lai samazinātu zobu krāsošanos.
  6. Izmanto elektrisko zobu birsti. Tā noņem līdz pat 70% vairāk aplikuma nekā parastā zobu birstes.
  7. Kokosriekstu eļļa kā mutes skalojamais līdzeklis. Skalo muti ar šo eļļu 15 minūtes dienā. Tas samazinās baktēriju skaitu mutē un balinās zobus.
  8. Dzer daudz piena. Kalcijs pienā stiprina zobu emalju un struktūru.
  9. Lieto košļājamo gumiju. Tā noņem lieko aplikumu un stimulē siekalu izdalīšanos, kas normalizē skābes līmeni mutes dobumā.
  10. Tīri zobus arī mēli. Uzņemto produktu atliekas paliek uz mēles un tās var novest pie zobu krāsas izmaiņām.
  11. Ēd ābolus. Tie tiek uzskatīti par dabisku zobu suku un ir lielisks veids, ja nav iespējas iztīrīt zobus ar zobu birsti.

Informācija sagatavota pēc dailymail.co.uk

Veselība

Katrs trešais 13 gadus vecs zēns cieš no liekā svara, un arī meiteņu vidū aptaukošanās problēma ir aktuāla - paaugstināts ķermeņa masas indekss ir katrai piektajai pusaudžu vecuma meitenei, liecina Slimību un profilakses kontroles centra (SPKC) dati.

Svarīgākais