10 produkti, kas izraisa vēzi

© Publicitātes foto

Pēdējā gada laikā pasaulē vēža slimnieku skaits pieaudzis aptuveni par pusotru miljonu. Taču ir veids, kā sevi kaut nedaudz pasargāt no šādas saslimšanas, proti, uzturā lietot mazāk produktu, kas satur kancerogēnas vielas.

Speciālisti iesaka pēc iespējas mazāk uzturā lietot šādus produktus:

  1. Ļoti apstrādāti baltie milti. Ilgstošā apstrādes procesā tie zaudē lielāko daļu uzturvielu. Atsevišķos apstrādes ciklos tos uzlabo ar gāzvielām, kas cilvēka ķermenī var radīt labvēlīgu vidi vēža slimības attīstībai.
  2. Mikroviļņu krāsnī pagatavots popkorns. Ņemot vērā, ka popkorna ražotāji to ievieto pakās, kas jau satur kaitīgas vielas, tas kļūst divtik kaitīgs pagatavošanas procesā mikroviļņu krāsnī. Eksperti norāda, ka šādi pagatavots popkorns var izraisīt aknu un izvadkanālu vēzi.
  3. Mākslīgie saldinātāji. Pat ja no uztura esi izslēdzis cukuru, noteikti to nevajadzētu aizvietot ar mākslīgajiem saldinātājiem. Tie satur dzīvībai bīstamus toksīnus, kā arī neļauj kontrolēt cukura līmeni asinīs.
  4. Jaunākie pētījumi pierāda, ka pat neliela glāze jebkāda alkohola palielina vēža risku par 30%.
  5. Gāzēti dzērieni. Eksperti uzskata, ka cukura daudzums, kas atrodams šāda veida dzērienos palielina vēža šūnu rašanās iespējas.
  6. Tajās pievienoti nitrāti par 43% palielina sāls daudzumu organismā. Tas var radīt būtiskus gremošanas orgānu traucējumus.
  7. Kartupeļu čipsi. Tie radīti tā, lai garšotu un izskatītos pēc iespējas labāk. Lietojot tos uzturā palielinātā daudzumā, tie izraisa aptaukošanos, kas savukārt, traucē organisma normālai darbībai.
  8. Nebrīvē audzēts lasis. Visbiežāk, lai palielinātu šīs zivju sugas augšanas ātrumu tās tiek barotas ar antibiotiskām barības vielām, kas cilvēka ķermenī var veicināt kancerogēnu vielu rašanos.
  9. Diētiski ēdieni. Lai gan varētu šķist, ka tie ir īpaši veselīgi, tomēr tā nav. Lai gan tiem pievienots mazāk sāls un cukura, tie satur tik daudz mākslīgu vielu- garšas pastiprinātāju, krāsvielu. Apēdot šādas vielas tiek mainīts cilvēka asins sastāvs, kas turpmāk ietekmē ķermeņa funkcionālo stāvokli.
  10. Ģenētiski modificēti organismi. Tā kā šo organismu sastāvs ne vienmēr ir skaidri zināms, vai nosakām, eksperti iesaka būt īpaši uzmanīgiem. Ļoti daudzi no šādiem organismiem var saturēt kancerogēnas vielas.

Informācijas sagatavota pēc bulletindailynews.com

Veselība

Ārstu biedrības nosodītais Edgars Mednis, kuram ir ne tikai homeopāta, bet arī pediatra sertifikāts, ar profesijai neatbilstošiem izteikumiem dalījies jau agrāk, pirms Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas nomelnošanas saistībā ar difterijas gadījumiem. Iepriekš Ārstu biedrība bezdarbībā vien plātīja rokas, bet šoreiz izskanējis vismaz skaidrs nosodījums. Taču joprojām nemainīgi Mednis var praktizēt kā sertificēts, proti, valsts atzīts ārsts, ziņo "De facto".

Svarīgākais