7 iemesli, kāpēc NEDOT savam mazajam bērnam mobilo telefonu

© healthyfoodteam.com

Pētījumi Amerikas un Kanādas pediatrijas akadēmijās atklājuši - nepieciešams ierobežot laiku, ko bērni pavada pie elektriskajām ierīcēm.

Iestādes apgalvo, ka bērniem līdz divu gadu vecumam jāaizliedz tās lietot vispār. Vecumā no 3 līdz 5 gadiem šādas ierīces var lietot ne ilgāk kā stundu dienā, taču vecumā no 6 līdz 18 gadiem ierīcēm var velīt tikai divas stundas dienā.

Tāpat arī ASV un Kanādas pediatrijas akadēmijas pētnieki apkopojuši 7 iemeslus, kādēļ bērniem nevajadzētu lietot modernās tehnoloģijas:

Smadzeņu attīstība. Bērnu smadzenes attīstās ļoti ātri, taču pārmērīga tehnoloģiju izmantošana palielina risku saskarties ar uzvedības traucējumiem, veicina uzmanības deficītu un virkni citu problēmu.

Attīstības traucējumi.     Moderno tehnoloģoju lietošana ietekmē bērnu kognitīvo attīstību, kas veicina lasītprasmes grūtības un sliktus akadēmiskos sasniegumus.

Aptaukošanās. Pārāk ilga sēdēšana pie datora vai planšetes samazina fiziskās aktivitātes, kas rezultātā noved pie liekā svara problēmām.

Bezmiegs.  Trīs no četriem bērniem savus mobilos vai planšetes izmanto arī savās guļamistabās, taču tas izraisa miega traucējumus.

Garīgi traucējumi. Pārmērīga moderno tehnoloģiju lietošana rada problemātisku uzvedību, depresiju un bipolāros traucējumus.

Agresīva uzvedība. Televīzijas pārraides ar fizisku vai seksuālu saturu, kā arī agresīvas videospēles ietekmē bērnu agresivitāti.

Tehnoloģiju atkarība un atkarība no sociālajiem tīkliem. Jau pierādīts – bieži vien bērni ģimenē nesaņem pietiekami daudz mīlestības, tādēļ cenšas kompensēt komunikācijas trūkumu sociālajos tīklos, un tas noved pie atkarības veidošanās.

Informācija sagatavota pēc healthyfoodteam.com