7 produkti, kurus nedrīkst lietot cilvēki ar veselības problēmām

© healthyfoodteam

Viena no visizplatītākajām hronisko slimību formām ir fibromialģija, kurai raksturīgs nogurums, miega traucējumi, depresija un muskuļu sāpes. Jaunākie pētījumi liecina, ka ēdiens, ko lietojat uzturā, aktivizē neirotransmiteru, kas organismu padara vēl jutīgāku.

7 produkti, kurus nevajadzētu lietot cilvēkiem ar hroniskām sāpēm

Cilvēkiem, kas cieš no hroniskām sāpēm ieteicams:

  1. Samazināt cukura un mākslīgo saldinātāju lietošanu, jo augsts insulīna līmenis pastiprina sāpes. Uzturā nepieciešams vairāk lietot svaigus augļus.
  2. Izvairieties no kofeīna. Eksperti norāda, ka miega traucējumi un nogurums ir cieši saistīti ar hroniskām sāpēm un fibromialģiju. Cilvēki patērē ļoti lielu daudzumu kafijas, lai saglabātu mundrumu visu dienu, taču ilgtermiņā tas negatīvi ietekmē naktsmieru.
  3. Izvairieties no raugu saturošiem produktiem, jo tie veicina rauga sēnītes attīstību, kas paaugstina sāpju slieksni.
  4. Nelietojiet piena produktus. Proteīni, kas atrodas pienā un citos dzīvnieku izcelsmes produktos veicina fibromialģijas un citu hronisku slimību attīstību. Viens no veidiem, lai atbrīvotos no sāpēm ir kļūstot par vegānu.
  5. Nelietojiet rafinētus ogļhidrātus. Tie paaugstina insulīna līmeni, līdz ar to veicina slimības attīstību. Svarīgi uzturā lietot augu bāzes produktus.
  6. Tabakas un alkohola lietošana aktivizē smagas veselības problēmas, piemēram, slimības, kurām ir ietekme uz locītavām.
  7. Izvairieties no pārtikas piedevām, jo tās satur mononātrija glutamātu un citus pārtikas produktu ekstraktus, kas veicina sāpju pastiprināšanos.

Informācija sagatavota pēc healthyfoodteam.com

Veselība

Breika dejotājiem ir izteikts brīdinājums par "breika deju izaugumu", ko izraisa bieža griešanās uz galvas. Ārstu paziņojums seko neparastam gadījumam, kurā kādam dejotājam uz galvas izveidojās konusa formas masa, vēsta “The Independent”.

Svarīgākais