Sāk atjaunot tuberkulozes vakcīnu piegādi

© F64

Šonedēļ pakāpeniski tiek atjaunota vakcīnu pret tuberkulozi piegāde ārstniecības iestādēm, aģentūru informēja Nacionālajā veselības dienestā.

Prioritāri vakcīnas tiks piegādātas slimnīcu dzemdību nodaļām, bet pēc tam arī pārējām ārstniecības iestādēm, kas sniedz valsts apmaksātus medicīnas pakalpojumus.

Līdz ar šīs vakcīnas piegādi vakcinācija pret tuberkulozi tiks nodrošināta gan jaundzimušajiem, gan tiem bērniem, kuri pēc dzimšanas nav saņēmuši nepieciešamo vakcīnu dzemdību nodaļā. Šo bērnu vecāki ir aicināti vērsties pie pediatra vai ģimenes ārsta, lai nepieciešamības gadījumā ārsts varētu izsniegt nosūtījumu vakcīnas veikšanai. Saņemot nosūtījumu, jāsazinās ar ārstniecības iestādi, lai veiktu pierakstu vakcinācijai.

Šopavasar Eiropas Savienībā (ES) un arī Latvijā nebija pieejama vakcinācija pret tuberkulozi. Kā skaidroja Slimību profilakses un kontroles centrā, tuberkulozes vakcīnas ražotājam Dānijā "Statens Serum Institut" bija radušās tehniskas problēmas ražošanas procesā un institūts nespēja nodrošināt vakcīnas pret tuberkulozi ražošanu un piegādi ES un arī Latvijā.

 

Veselība

“Barojošs uzturs ir veselīga dzīvesveida pamats. Papildus svara zaudēšanai un uzturēšanai, sabalansēts uzturs ir ļoti svarīgs sievietes un vīrieša vispārējai veselībai. Laba pārtika nodrošina vitamīnus, minerālvielas un uzturvielas, kas ir svarīgas augšanai, labklājībai un attīstībai,” raksta healthline.com.

Svarīgākais