NOSKAIDRO: Ko tavi pirksti saka par tavu veselību?

© Scanpix

Saskaņā ar senu japāņu filozofiju laba emocionālā un fiziskā veselība var tikt saglabāta, stimulējot konkrētas plaukstu daļas.

Senā japāņu filozofija fokusējās uz enerģijas plūsmu ķermenī, kuru var aktivizēt ar pirkstu palīdzību. Šīs medicīnas princips ir vienkāršs - katrs pirksts ir saistīts ar konkrētu orgānu, kurš savukārt rada attiecīgas emocijas. Gadījumā, ja ir vajadzība ietekmēt kādu orgānu, vajag dziļi elpot un masēt attiecīgo pirkstu apmēram 3-5 minūtes.

Taču, lai harmonizētu visu ķermeni kopumā, vajadzētu masēt katru pirkstu atsevišķi ne mazāk par trim minūtēm.

Sekojošie orgāni, emocijas un veselības traucējumi ir saistīti ar katru konkrēto pirkstu:

Īkšķis - Vēders un liesa; satraukums un depresija, nervozitāte, sāpes vēderā, galvassāpes, problēmas ar ādu.

Rādītājpirksts - Nieres un urīnpūslis; bailes, apjukums un vilšanās, gremošanas traucējumi, sāpes muskuļos un zobos, muguras sāpes.

Vidējais pirksts - Aknas un žults; neizlēmība, dusmas, nervozitāte, nogurums, menstruālās sāpes, sāpes pieres daļā, migrēna, redzes problēmas, asins cirkulācijas problēmas.

Zeltnesis - Resnā zarna un plaušas; skumjas, bailes no atraidījuma, bēdas, negativitāte, gremošanas traucējumi, astma, problēmas ar ādu, elpošanas traucējumi, dzirdes traucējumi.

Mazais pirkstiņš - Sirds un tievā zarna, satraukums, nervozitāte un pašcieņas trūkums, sirds slimības, vēdera uzpūšanās, iekaisis kakls, traucējumi kaulu sistēmā.

Veselība

Breika dejotājiem ir izteikts brīdinājums par "breika deju izaugumu", ko izraisa bieža griešanās uz galvas. Ārstu paziņojums seko neparastam gadījumam, kurā kādam dejotājam uz galvas izveidojās konusa formas masa, vēsta “The Independent”.

Svarīgākais