7 veidi, kā televīzija tevi padara resnu

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Publicitātes foto

Lai gan televīzijas skatīšanos noteikti nevarētu uzskatīt par vienu no kaitīgākajām lietām pasaulē, tomēr vairāki pētījumi pierāda, ka tieši šī ir lieta, kas īpaši var kaitēt veselībai un likt tev pieņemties svarā.

 Ir septiņi veidi, kā televīzijas skatīšanās ietekmē to, ka pieņemies svarā.

  1. Tā „atbrīvo” rokas. Tas nozīmē, ka skatoties televīziju tu pavisam mierīgi vari rokās turēt neveselīgus našķus, kas vēlāk tiks apēsti.
  2. Tas padara mūs par „sēdošām pīlēm”. Regulāra televīzijas skatīšanās pieradina pie tā, ka mēs varam savu laiku pavadīt neko nedarot. Tā ļauj netraucēti gulšņāt dīvānā, ērti iekārtoties un teju vai visu dienu pavadīt sēžot.
  3. Tā piespiež izvēlēties neveselīgās uzkodas. Tieši tā ir iemesls, kāpēc veselīgo našķu vietā bieži vien izvēlies ēdienu, kas nemaz nav veselīgs. To ietekmē gan tas, kādas reklāmas esi pamanījis, gan tas, kādas pārraides skaties.
  4. Tā liek domāt par ēdienu. Viss, ko mēs ieraugām televīzijas ekrānos spēj mūs ietekmēt. Ja skatoties filmas vai seriālus redzam ainas ar ēdienu, neapzināti pēc mirkļa paši par to sākam domāt. Kā norāda pētnieki, tieši šīs ainas liek mums doties uz virtuvi un paņemt kaut ko garšīgu.
  5. Mēs apēdam vairāk. Skatoties iemīļotās pārraides bieži vien nepamanām, cik patiesība daudz apēdam.  Ir grūti atturēties no televīzijas skatīšanās un atvēlēt laiku, kam citam.
  6. Mēs neieklausāmies savā organismā. Ņemot vērā, ka daudzi brīdi, kad skatās televīziju nespēj savu uzmanību veltīt kam citam, tad šie cilvēki nespēj arī uztver paša organisma raidītos signālus, piemēram, par pārēšanos.
  7. Televīzijas skatīšanās ļoti būtiski ietekmē miega kvalitāti un daudzumu. Tā vietā, lai dotos laicīgi gulēt, ir cilvēki, kas izvēlās skatīties televīziju un ziedot dārgās miega stundas.

Informācija sagatavota pēc eatthis.com.

Veselība

Kompensējamie medikamenti daudziem reto slimību pacientiem ir vienīgā iespēja dzīvot, taču pašlaik terapija ir apdraudēta jau esošiem pacientiem, kā arī tiek liegta jauniem pacientiem. Pēc Reto slimību alianses aplēsēm, pašlaik finansējuma iztrūkums reto slimību ārstēšanas programmā sasniedz jau 20,7 miljonus eiro.

Svarīgākais