Māte, pateicoties bildēm, laicīgi atklāj, ka viņas dēliņam ir acs vēzis

© mirror.co.uk

Zakam Šuterlandam tika diagnosticēta retinoblastoma, rets acs vēzis, kas skar bērnus līdz piecu gadu vecumam.

Mamma, pārlūkojot ģimenes bildes, ievēroja, ka viņas jaunākajam dēlam acī ir kaut kas balts. Sievietes bažas apstiprināja arī mediķi un diagnosticēja acs vēzi. Šobrīd zēns iziet ķīmijterapijas kursu, lai samazinātu audzēja izmērus.

Mediķi slavējuši sievieti, kura izglāba Zaka aci un viņa dzīvi.

Steisija un viņas vīrs Džons dēlu aizveda uz Ņūkāslas Karalisko Viktorijas hospitāli, taču vēlāk viņš tika pārcelts uz Karalienes Elizabetes slimnīcu Birmingemā, kur viņam tika diagnosticēts vēzis.

Steisija saka: "Tas bija vienkārši šausmīgi, mēs nebijām gaidījuši kaut ko tādu. Tas bija tik sirreāli. Kad nonāc šādā situācijā, kad viss notiek tik ātri nav laika domāt par lietām.”

Zakam jāatgriežas slimnīcā Birmingemā ik četras līdz sešas nedēļas, lai turpinātu savu ārstēšanu.

Zēna mamma teic: „Jo vairāk laika iet, jo vairāk pozitīvas atsauksmes mēs saņemam.”

"Vecāki bieži nav dzirdējuši par retinoblastomu, tāpēc šajās dienās norisinās retinoblastomas nedēļa, kas vērš uzmanību uz dzīvībai svarīgo pazīmju ievērošanu, kā arī palīdz piesaistīt līdzekļus, lai varētu turpināt atbalstīt ģimenes un indivīdus, kurus skar šis dzīvībai bīstamais stāvoklis."

Šo kampaņu atbalsta un apmeklē arī Zaks ar savu mammu Steisiju.

Informācija sagatavota pēc mirror.co.uk

Veselība

Ārstu biedrības nosodītais Edgars Mednis, kuram ir ne tikai homeopāta, bet arī pediatra sertifikāts, ar profesijai neatbilstošiem izteikumiem dalījies jau agrāk, pirms Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas nomelnošanas saistībā ar difterijas gadījumiem. Iepriekš Ārstu biedrība bezdarbībā vien plātīja rokas, bet šoreiz izskanējis vismaz skaidrs nosodījums. Taču joprojām nemainīgi Mednis var praktizēt kā sertificēts, proti, valsts atzīts ārsts, ziņo "De facto".

Svarīgākais