BRĪDINĀJUMS: No insulta cieš arvien jaunāki cilvēki

© Scanpix

Pēc Anglijā veiktā Insultu Asociācijas pētījuma noskaidrots, ka ar šo slimību saskaras arvien jaunāki cilvēki. Anglijā pagājušajā gadā reģistrēti 6221 hospitalizācijas gadījumi vīriešiem vecumā no 40 līdz 54 gadiem. Tas ir par gandrīz diviem tūkstošiem vairāk nekā pirms 14 gadiem.

Pētījuma eksperti norāda, ka mazkustīgs dzīvesveids, neveselīgs uzturs un pieaugošais aptaukošanās līmenis ir galvenie cēloņi šādam datu kāpumam. Tomēr jāņem vērā, ka liela nozīme ir arī pieaugošajam iedzīvotāju skaitam un izmaiņām slimnīcu praksē. 

Insultu vairs nevajadzētu uzskatīt par slimību, ar ko saskaras tikai vecāka gada gājuma cilvēki, jo arvien vairāk ar to saskaras cilvēki darbspējas vecumā.

Pētnieki atgādina, cik svarīgi ir rūpēties par savu asinsspiedienu un holesterīna līmeni, kā arī veikt regulāras veselības pārbaudes.      

Informācija sagatavota pēc bbc.com

Veselība

Slimību un profilakses kontroles centram (SPKC) epidemioloģiskajā izmeklēšanā apzinot 45 personas, nav izdevies noskaidrot nesen konstatētā difterijas uzliesmojuma infekcijas avotu, liecina Veselības ministrijas sagatavotā paskaidrojuma vēstule Saeimas prezidijam.

Svarīgākais