Meditācija – atbilde stresam darbā

© Scanpix

Esi noguris un Tev trūkst enerģijas? Radikāls priekšlikums ir sākt meditāciju darbā. Izrādās, ka birojs ir ideāla vieta, lai to darītu. Turklāt, pietiek, ja dienā tam veltīsi 10-15 minūtes.

Meditācija palielina enerģiju, palīdz noturēt uzmanību, mazina stresu un nemieru, palielina izturību, maina dzīvi un uzlabo smadzeņu darbību. Protams, ne visi tic meditācijas varai, bet, vienreiz pamēģinot, svarīgi ir atrast laiku meditācijai savā grafikā arī turpmāk. Ja vien jūs neesat neatliekamās palīdzības ārsts vai nerūpējaties par maziem bērniem, tad tas ir pilnīgi iespējams.

Grāmatas, kuras vērts izlasīt, lai sāktu meditāciju:

Čada – Menga Tana grāmata „Meklē sevī” (Search Inside Yourself ) par sevis apzināšanos un laimi. Piedāvā meditācijas paņēmienus, kas lūdz jūs iztēloties sevi kā spēka vairotājus.

Slavens budistu mūks Tičs Nāts Hahns sarakstījis grāmatu „Brīnumainā prāta pilnība” (The Miracle of Mindfulness), kurā apraksta citu cilvēku gūto pieredzi.

Martina Borosona rokasgrāmata „Mirklis meditācijas” (One Moment Meditation) sākas ar pieņēmumu, ka viss, kas jums nepieciešams, ir viena minūte. Rokasgrāmatas nodaļas palīdz optimizēt šo minūti un iemācīties to izmantot pareizi un lietderīgi.

Informācija sagatavota pēc bbc.com

Veselība

Šorīt, 19. septembrī, pie Saeimas ēkas ar emocionāliem reto slimību pacientu stāstu lasījumiem tika pievērsta Saeimas deputātu uzmanība akūtajam finansējuma trūkumam reto slimību ārstēšanai Latvijā. Ignorējot Ministru kabineta (MK) apstiprināto Reto slimību plānu 2023. – 2025. gadam, tiek apdraudēta esošo pacientu terapijas turpināšana un tiek liegta iespēja uzsākt ārstēšanu jauniem pacientiem, vēstīts reto slimību pacientu pārstāvju paziņojumā medijiem.