PĒTĪJUMS: Aktīva dzimumdzīve nepadara laimīgāku

© mirror.co.uk

Karnēgijas Melonas universitātes zinātnieki informē, ka cilvēki ar veselīgu seksuālo dzīvi ir apmierinātāki, bet tas ne vienmēr ir saistīts ar dzimumakta biežumu.

Veiktajā pētījumā tika noskaidrots, vai pastāv sakarība starp seksuālo attiecību daudzumu un laimes sajūtu, iesaistot 128 pārus divās. Pirmā grupa 3 mēnešus dubultoja savu iknedēļas normālo seksuālās dzīves biežumu, savukārt otra grupa samazināja. Lai sekotu līdzi pāru laimes līmenim tika izmantotas tiešsaistes aptaujas anketas.

Pētījuma pētnieks Lovenšteins atzīst, ka daudziem pāriem būtu nepieciešams palielināt dzimumakta biežumu, tādā veidā palielinot arī laimi attiecībās, taču tas neattiecas uz visiem pāriem.

Pētījuma līdzautore Tamāra Krišnamurti uzskata, ka iegūtie secinājumi varētu palīdzēt pāriem kļūt laimīgākiem, uzlabojot arī savu seksuālo dzīvi.

Līdzautore min arī to, ka kvalitāte var būt tikpat svarīga kā kvantitāte. "Tā vietā, lai koncentrētos uz seksuālās dzīves biežuma palielināšanu, kāds piedzīvots attiecību sākumā, pāri var strādāt, lai radītu vidi un uzlabotu seksuālās dzīves kvalitāti."

Informācija sagatavota pēc mirror.co.uk

Svarīgākais