EKSĀMENU STRESS: Mazi bērni sāk smēķēt un dzert enerģijas dzērienus

© mirror.co.uk

Anglijā veiktais pētījums atklājis šokējošu problēmu - lai mazinātu eksāmenu radīto uztraukumu, sākumskolas skolēni smēķē, lieto neveselīgu pārtiku un enerģijas dzērienus.

Aptaujā piedalījās vairāk nekā 1000 sākumskolas vecuma bērni, no kuriem 55% baidījās, ka slikti eksāmenu rezultāti varētu ietekmēt viņu nākotni. Pārlieku liela nervozitāte traucēja koncentrēties 20% aptaujāto, savukārt 12% nespēja ēst un 14% jūtas izsalkuši izlaistās maltītes dēļ. Aptuveni ceturtajai daļai bērnu tika novēroti miega traucējumi.

Bērnu psihologs DrClaireHalseysaka: „Tas ir nepatīkami, ka bērni tik ļoti baidās par saviem eksāmenu rezultātiem. Ir dabiski izjust spiedienu pirms eksāmeniem, pat 10 gadu vecumā, taču šie rezultāti liecina, ka eksāmeni rada pārlieku lielu nervozitāti.”

Informācija sagatavota pēc mirror.co.uk

Veselība

Slimību un profilakses kontroles centram (SPKC) epidemioloģiskajā izmeklēšanā apzinot 45 personas, nav izdevies noskaidrot nesen konstatētā difterijas uzliesmojuma infekcijas avotu, liecina Veselības ministrijas sagatavotā paskaidrojuma vēstule Saeimas prezidijam.

Svarīgākais