UZMANĪBU: 4 produkti, kuri bojā zobus

© Scanpix

Šie četri produkti ir ārkārtīgi bīstami mutes dobuma veselībai, turklāt pārmērīga to lietošana var novest pie dažādām zobu problēmām.

Saldās pārslas un brokastu „muslis” tikai šķiet veselīga brokastu maltīte. Izrādās, visi šie maisījumi satur ārkārtīgi daudz cukura, kas ļoti kaitē mūsu zobiem.  Ja vēlies izvairīties no sabojātiem zobiem,  brokastīs labāk izvēlies ēdienus  bez paaugstināta cukura daudzuma.

Karstie dzērieni ļoti bojā zobu emalju. Bez karstuma, kas bojā zobus, kafija un tēja arī uz taviem zobiem atstās brūnus plankumus un aplikumu. Turklāt var pasliktināt kopējo zobu stāvokli un padarīt tos dzeltenus. Regulāra karsto dzērienu baudīšana var novest pie sausām lūpām un sliktas elpas.

Citroni. Citroni ir ļoti veselīgi, tomēr tajos ir daudz skābes, kas ļoti bojā zobu emalju. Ja esi iecienījis citronus, tad vismaz katru reizi pēc to ēšanas izskalo muti ar ūdeni.

Našķi. Saldumi nodara graujošu kaitējumu taviem zobiem.  Saldumu sastāvā ir ogļhidrāti, kuri veicina baktēriju rašanos mutes dobumā un izraisa kariesa veidošanos.

Informācija sagatavota pēc healthyfoodteam.com

 

Veselība

Katrs trešais 13 gadus vecs zēns cieš no liekā svara, un arī meiteņu vidū aptaukošanās problēma ir aktuāla - paaugstināts ķermeņa masas indekss ir katrai piektajai pusaudžu vecuma meitenei, liecina Slimību un profilakses kontroles centra (SPKC) dati.

Svarīgākais