ŠOKS: Kas notiek ar tavu ķermeni pēc hamburgera apēšanas?

© healthyfoodteam

Izrādās hamburgers ir ne tikai ļoti trekns, bet arī spēj pamatīgi sabojāt mūsu organismu.

Pēc hamburgera apēšanas smadzenēs izdalās “laimes hormons” serotīns, kurš liek mums uz brīdi justies labi un rada mānīgu laimes sajūtu. Šis hormons rodas tādēļ, ka burgerā ir liels daudzums sarkanās gaļas, kura satur aminoskābes, kuras savukārt veicina minētā hormona veidošanos. Šī pati sarkanā gaļa lielos daudzumos ir nevēlama, jo tās sastāvā ir daudz piesātināto taukskābju, kuras veicina dažādu sirds slimību rašanos.

Tā pat arī jāpiezīmē – hamburgerā ir daudz sāls, kas izvada no mūsu organisma ūdeni, veicina tūsku, apgrūtina sirds darbību un paaugstina asinsriti. Jau pēc vienas maltītes ātrās ēdināšanas restorānā ievērojami paaugstinās holesterīna līmenis asinīs. Beigu beigās jānorāda – hamburgers ir arī ļoti kalorijām bagāts un bieža mielošanās ar šo ēdienu novedīs pie svara pieaauguma.

Informācija sagatavota pēc healthyfoodteam.com

Veselība

Decembris un janvāris mēdz būt vīrusa slimību sezonas pacēluma punkti, tāpēc SPKC aicina iedzīvotājus, jo īpaši riska grupu pacientus, veikt sezonālo vakcināciju pret gripu un Covid-19, lai svētku laikā, kad biežāk tiek apmeklēti publiski pasākumi, cilvēki būtu pasargāti no riska slimot smagi un nonākt slimnīcā.

Svarīgākais