DIĒTA: Zaudē svaru neatsakoties ne no kā

© Scanpix

Izrādās, ka zaudēt svaru ir daudz vienkāršāk, kā šķiet. Vienīgais, kas jādara, ir nedaudz jāmaina savs ēšanas ritms. Ar šīs vienkāršās metodes palīdzību ne tikai mazināsies svars, bet arī uzlabosies veselība un pašsajūta.

Galvenais noteikums – ēd lēni. Padomā, ir visai bezjēdzīgi stundām ilgi dirnēt virtuvē un tad apēst visus sagatavotos labumus nieka 15 minūšu laikā. Turklāt plusi nebeidzās vien te, izrādās,  jo lēnāk tu ēdīsi, jo lieliskāk tu izjutīsi ēdiena garšu buķeti. Smadzenēm kopš ēdiena uzņemšanas brīža nepieciešamas vismaz 20 minūtes, lai tās saprastu, ka esi paēdis- līdz ar to lēni ēdot būs daudz grūtāk pārēsties.

Svarīgi saprast, ka uzņemot pārtiku lēnām, uzlabosies gremošanas sistēmas un zarnu trakta darbība.

Kā pareizi ēst lēnām? Portāls nra.lv ir apkopojis arī trīs padomus, kuri palīdzēs tev šo ieradumu ieviest praksē.

1. Ēd pirms esi izsalcis. Ja esi ļoti izsalcis, būs grūti ēst lēnām. Vislabāk censties ievērot regulāru ēšanas ritmu un nenovest sevi līdz pilnīgam bada stāvoklim.

2. Noliec dakšiņu starp kumosiem.  Ēdot pēc katra kumosa novieto dakšiņu uz galda un pacel to, tikai tad, kad kumoss norīts. Tādējādi tu ieiesi labā, lēnās ēšanas ritmā.

3. Koncentrējies uz savu ēdienu. Ja ēd skatoties televizoru, vai strādājot pie datora tu ne tikai sev laupi ēšanas prieku, bet arī nesaproti cik daudz esi apēdis un visbiežāk apēd vairāk. Ēd pie galda un izbaudi katru maltītes mirkli!

Svarīgākais