7 ēdieni, kuri palīdzēs iegūt skaistu ādu un garus matus

© Scanpix

Sāc lietot šos produktus pārtikā un iegūsti skaistu ādu, perfektus matus, žilbinošu smaidu un lieliskus nagus, neiztērējot kaudzi naudas dārgos vitamīnu kompleksos.

Spināti ir ļoti veselīgi un tajos ir daudz antioksidantu, kā arī nagu un matu veselībai nepieciešamie B, C, E vitamīni, magnēzijs, kalcijs, dzelzs un Omega 3 taukskābes.

Rieksti lieliski noderēs acu veselībai,  turklāt nodrošinās tavu ķermeni gan ar vitamīnu E, gan ar tik nepieciešamo Omega 3 taukskābi. Jāpiebilst, ka regulāra riekstu ēšana stiprinās kaulus, ādu un piešķirs taviem matiem veselīgu mirdzumu.

Kivi sastāvā esošie antioksidanti un C vitamīns padara tavus zobus un kaulus veselīgākus, baltākus un stiprākus, turklāt tavai ādai piešķirs burvīgu mirdzumu. Kivi padara ādu elastīgāku un samazina grumbiņu rašanos.

Melnā šokolāde, kuras sastāvā ir vismaz 60% kakao pupiņu, ir ne tikai garda, bet arī ļoti veselīga. Kakao pupiņas dos enerģiju, atjaunos ādas dabisko ph līmeni, turklāt pasargās to no ultravioletajiem stariem.

Jogurts. Izrādās, ka glāze jogurta satur vairāk kalcija kā glāze piena. Kalcijs ir vitāli svarīgs veselīgiem zobiem, nagiem un kauliem.

Kartupeļi. Kartupeļi ir barojoši, tomēr noderīgi, ja vēlies iegūt veselīgu ādu un labu redzi. Kartupeļu sastāvā ir daudz beta karotīna un vitamīna A. Turklāt, jāpiezīmē, kartupeļu lietošana uzturā palīdzēs izvairīties no novecošanas.

Informācija sagatavota pēc healthyfoodteam.com

Svarīgākais