UZTURS: 7 lieliskākie produkti veselīgai ādai

© Publicitātes foto

Lai sejas āda būtu skaista un mirdzoša, svarīgi to kopt un lutināt ne tikai no ārpuses – tā jābaro arī no otras puses. Izmainot ēdienkarti un ieviešot tajā produktus, kuri rūpējas par ādas veselību, rezultāts ilgi nebūs jāgaida un tas būs acīm redzams. Piedāvājam TOP 7 produktus, kuri nepieciešami veselai un starojošai sejas ādai.

1. SPINĀTI. Spināti satur antioksidantus, kas palīdz cīņā ar priekšlaicīgu novecošanos. To sastāvā ir vitamīns C, kas ne tikai veicina kolagēna veidošanos, bet arī kalpo kā aizsargbarjera, pasargājot ādu no brīvo radikāļu postošās ietekmes. Uzturā regulāri lietojot spinātus, āda kļūs elastīgāka. Spināti satur arī vitamīnu A, kas veicina vielmaiņu, tādējādi ar vērtīgām uzturvielām tiek pabarota arī āda un mati.

2. TOMĀTI. Tomātu sastāvā ir ne tikai vitamīns C – vērtīgākā viela tajos ir likopēns, kas ir ļoti spēcīgs dabiskais antioksidants. Tas palīdz ne tikai dažādu slimību risku novēršanai, bet arī palēnina ādas novecošanos – uzlabo kolagēna sintēzi ādā un iznīcina brīvos radikāļus. Tas ir spējīgs pat bloķēt ultravioletā (UV) starojuma kaitīgo ietekmi. Tomātu iekļaušana ēdienkartē likvidē ādas sausumu, pasargā no grumbiņu veidošanās un pigmentācijas plankumu rašanās.

3. BURKĀNI. Burkāni ir bagāti ar beta karotīnu, kas ne tikai uzlabo imunitāti, redzi un gremošanas trakta darbību, bet rūpējas arī par ādas veselību. Tas piedalās šūnu augšanas un atjaunošanas procesā, kā arī pasargā ādu no kaitīgo saules staru ietekmes, vienlaikus veicinot vienmērīgu iedegumu.

4. JOGURTS. Jogurts, līdzīgi kā citi piena produkti, ir lielisks vitamīna A avots. Jogurts satur arī acidofilās un dzīvās baktērijas, kas ļoti nepieciešamas kuņģa-zarnu trakta darbībai. Un tas ir ļoti svarīgi, jo – ja ir vesels kuņģa-zarnu trakts, vesela un skaista ir arī āda.

5. MELLENES. Mellenes tiek uzskatītas par vienu no vislabākajiem antioksidantu avotiem, kas palīdz neitralizēt brīvos radikāļus. Mellenes ne tikai uzlabo redzi – tās ir bagātas ar vitamīnu C, kas savukārt nostiprina saistaudus, vēnu un kapilāru sieniņas.

6. LASIS. Lasis ir bagāts ar omega 3 taukskābēm, un tās palīdz neitralizēt pārmērīga UV starojuma iedarbību. Tā sastāvā ir arī niacīns, kura trūkums savukārt var izraisīt nevēlamas ādas reakcijas: apsārtumu, niezi un izsitumus.

7. RIEKSTI. Arī rieksti ir bagāts omega 3 avots, kas palīdz ādai atjaunoties un saglabā tai nepieciešamo mitruma līmeni. Tādējādi āda kļūst maigāka un izskatās jaunāka.

Avots: takprosto.cc

Svarīgākais