5 produkti, kas aizkavē novecošanos

© scanpix

Izrādās, daži produkti ir ne tikai gardi, bet spēj arī aizkavēt novecošanās procesus un paildzināt dzīves ilgumu.

Zivis. Neskaitāmi pētījumi apstiprinājuši – cilvēki, kuri ikdienā iecienījuši zivis, gandrīz nekad neslimo ar sirds slimībām. Tāpat arī zināms – zivīs ir ļoti daudz labo omega – 3 taukskābju, kas palīdz nostabilizēt sirds ritmu un nepieļauj asinsvadu pārkaļķošanos.

Olīveļļa. Šī eļļa esot īpaši laba, jo tās sastāvā ir daudz nepiesātināto tauku, turklāt olīveļļas lietošana pazemina iespēju saslimt ar vēzi un sirds slimībām.

Šokolāde. Kvalitatīvas šokolādes sastāvā esošās kakao pupiņas ir lielisks asins vadu stiprinājums, turklāt mazās devās, tā paātrina asins riti un dod ļoti labu enerģijas lādiņu.

Jogurts. Jogurts palīdz palēnināt novecošanās procesus, jo tā sastāvā ir daudz kalcija, kas nepieciešams kauliem, kā arī tas satur daudz dažādas „labās” baktērijas, kuras nepieciešamas asinsvadu stiprināšanai.

Mellenes un rieksti. Mellenes jau izsens zināms kā lielisks vitamīnu avots, turklāt izrādās - tām piemīt acu veselību veicinošas vielas. Riekstu ēšana savukārt palīdzot preventīvi cīnīties ar diabētu.

Informācija sagatavota pēc healthyfoodteam.com

Svarīgākais