Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Veselība

NODERĪGI: Kā pārtraukt krākt?

© Scanpix

Ļoti daudz cilvēku krāc un visvairāk no tā cieš tieši šo personu otrās pusītes. Portāls nra.lv apkopoja trīs lieliskas metodes kā pārtraukt krākšanu ar mājās atrodamiem līdzekļiem.

METODE Nr. 1: Piparmētras.

Piparmētras palīdz atvieglot elpošanu un, līdz ar to, samazināt krākšanu. Tāpat šī metode ir derīga tad, ja krākšanai par iemeslu kalpo alerģijas vai saaukstēšanās izraisīts deguna dobuma iekaisums, kā arī pārlieku sauss gaiss guļamistabā.

Sajauc  divas piparmētru eļļas pilītes ar ūdeni un izskalo kaklu pirms gulētiešanas. Turpini šo metodi, kamēr tiec vaļā no krākšanas. Papildus rezultātam iezied katru deguna pusi ar piparmētru eļļu

METODE Nr. 2: Olīveļļa.

Olīveļļa ir lielisks palīgs cīņā ar krākšanu. Tās lietošana pirms miega mīkstinās elpceļus un samazinās iespējamo elpceļu pietūkumu, kas var novest pie krākšanas. Šī metode palīdzēs ilgtermiņā.

Sajauc  pus tējkaroti olīveļļas un pustējkaroti medus un lieto to iekšķīgi pirms došanās pie miera.

METODE Nr. 3: Kumelītes.

Kumelītes palīdz atbrīvot muskuļus, kā arī iegrimt saldā miegā un atslābināt saspringtos nervus.

Pagatavo stipru kumelīšu tēju, vārot kumelīšu ziedus verdošā ūdenī 15 minūtes. Kad ūdens atdzisis iejauc tajā karoti medus un dzer šo dzērienu pirms gulētiešana

INTERESANTI FAKTI:

Visbiežāk no krākšanas cieš cilvēki ar lieko svaru, ja tā – vienīgais 100 % drošais veids kā atbrīvoties no krākšanas ir nomest svaru.

Gulēšana uz sāniem ievērojami samazina krākšanas troksni un „jaudu”.

Alkohola lietošana pirms miega ievērojami paaugstina iespējamību, ka naktī tu krāksi.