Protestējot pret "perfektām modelēm", izģērbjas "reālas sievietes"

"Victoria secret" reklāmas kampaņa © boredpanda.com

Nesen kāds aktīvs uzņēmums sniedzis drosmīgu atbildi uz pasaules slavenākā sieviešu apakšveļas zīmola „Victoria secret” nedaudz aizskarošo reklāmas kampaņu „Perfektais ķermenis”.

Sabiedrību satraucis modes zīmola „Victoria secret” nesen klajā laistais reklāmas video ar nosaukumu „Perfektais ķermenis”. Reklāmā skatāmas kalsnas modeles, kuras reklamē skaistu apakšveļu. Sašutumu un nosodījumu izsaucis tieši modeļu pārmērīgais kalsnums, kas tiek apzīmēts ar vārdu „perfekts”, tādējādi propagandējot neveselīgu sievietes ķermeņa ideālu. Kamēr dažādas organizācijas aktīvi cīnās ar modeļu aģentūrām, lai panāktu pārāk kārno daiļavu nepieņemšanu darbā, apakšveļas zīmols „Curvy Kate” izlēmis pret diskriminējošiem skaistuma standartiem cīnīties ar propagandu un publicējis savu interpretāciju par to, kā īsti jāizskatās dabīgam un perfektam sievietes ķermenim.

Veselība

Latvijā potenciāli bīstamā situācijā pašlaik varētu būt vairāki simti bērnu un aptuveni puse pieaugušo iedzīvotāju, kuri nav vakcinēti pret bīstamo slimību – difteriju. Pagājušajā gadā vairāk nekā piecsimt bērnu divu mēnešu vecumā nesaņēma vakcīnu pret difteriju, bet to laikus nesaņēma pusotrs tūkstotis bērnu.

Svarīgākais