Austrumu slimnīcā sniedz palīdzību 32 gadus vecam pacientam pēc infarkta

© F64

Aizvadītajās Lieldienu brīvdienās Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnika strādāja pastiprinātā režīmā.

Mediķu palīdzība cilvēkiem ir bijusi nepieciešama pēc hronisko slimību saasinājumiem, ceļu satiksmes negadījumiem, kā arī vardarbīgas konfliktu risināšanas, kuros izmantoti naži un šaujamieroči, un nelaimes gadījumiem, kas notikuši alkohola reibumā. Slimnīcā pēc ceļu satiksmes negadījuma ar smagu politraumu nogādāts šajā pavasarī pirmais motociklists, kurš pašlaik atrodas Intensīvās terapijas klīnikā. Kardiologu palīdzība bijusi nepieciešama vairākiem cilvēkiem pēc infarkta, no kuriem jaunākajam bija 32, bet vecākajam 101 gads.

Klīnikas vadītājs Aleksejs Višņakovs norāda, ka kopumā aizvadītajās četrās dienās pēc mediķu palīdzības vērsušies 805 cilvēki - tas ir vairāk nekā ierasti brīvdienās, no visiem klīnikā nonākušajiem pacientiem tālāka ārstēšanās stacionārā bija nepieciešama 37%. 278 pacienti bija ieradušies paši, no tiem tālāka ārstēšanās stacionārā bija nepieciešama 17%. Ar dažādām traumām nogādāti 148 cilvēki, tostarp vairāki pēc nopietniem ceļu satiksmes negadījumiem, turklāt vairāk cietuši tieši gados jauni cilvēki. Joprojām klīnikā izgulēt dzērumu tiek nogādāti cilvēki ar alkohola intoksikāciju un bez medicīniskām indikācijām – brīvdienās kopumā tādi bija 57. Specializētas palīdzības saņemšanai no rajoniem pārvesti 7 pacienti.

 

Veselība

Slimību un profilakses kontroles centram (SPKC) epidemioloģiskajā izmeklēšanā apzinot 45 personas, nav izdevies noskaidrot nesen konstatētā difterijas uzliesmojuma infekcijas avotu, liecina Veselības ministrijas sagatavotā paskaidrojuma vēstule Saeimas prezidijam.