Ilgstoši pētījumi atklājuši vairākus pārtikas produktus, kas spēj efektīvi cīnīties ar vēža šūnām.
1. Kurkuma
Kurkumīns, iespējams ir visspēcīgākais antioksidants, kas tiek iegūts no populārās Indijas garšvielas kurkumas. Nesenais pētījums, ko veica pētnieku grupa no Minhenes, pierādīja, ka kurkuma spēj nomākt pat metastāžu veidošanos.
2. Jūras dārzeņi
Nori, hijiki, wakame, arame, kombu un brūnaļģes ir tikai daži no vairāku šķirņu jūras dārzeņiem ar spēcīgu ietekmi uz vēzi. Tie ir bagātīgs avots daudzām minerālvielām, tai skaitā magnijam, kalcijam, dzelzij un bioloģiskajam jodam.
3. Zaļā tēja
Galvenā zaļās tējas vērtība slēpjas vielā ar nosaukumu epigallokatehīna-3-O-gallate (EGCG). Dienvidkorejas zinātnieki ir noskaidrojuši, ka EGCG bloķē vēža šūnas, traucējot tām sasaistīties ar šūnas gludo muskuļu audu asinsvadu sistēmu.
4. Krustziežus dārzeņi
Krustziežus dārzeņi satur vitamīnus, minerālvielas, citas uzturvielas un ķimikāliju, kas pazīstama kā glikozinolāts. Šīs ķīmiskās vielas iedala vairākos bioloģiski aktīvos savienojumos, kam piemīt pretvēža iedarbība. Brokoļi, kāposti, ziedkāposti, rāceņi - tie ir daži krustziežus dārzeņiem, kas ir bagāti ar barības vielām, tajā skaitā ar beta-karotīnu, vitamīniem C, E, un K.
5. Tomāti
Regulārs tomātu patēriņš tiek konsekventi saistīts ar zemāku risku saslimt ar vairākiem vēža veidiem un arī ar koronārajām sirds slimībām.
Sagatavots pēc eatlocalgrown.com