4 ieteikumi kā Lieldienās nepārēsties

© scanpix

Iesākušās garas brīvdienas un tas vidējam latvietim nozīmē, ka gaidāma pamatīga izēšanās draugu un ģimenes lokā. Tomēr līdz ar to aktualizējas jautājums kā baudīt svētkus un nenodarīt pāri organismam?

Lieldienās galdā parasti tiek celti dažādi gardi ēdieni, tomēr pārlieku aizrautīga to baudīšana novedīs pie vēdergraizēm un pāris liekajiem kilogramiem. Portāls nra.lv apkopojis dažus ieteikumus, kā svētkos saglabāt labu formu.

1. Neesi izsalcis! Bieži pie pārēšanās noved tieši izsalkums. Cilvēki ieraduši pirms došanās ciemos, kur gaidāma ēšana, labāk neēst un „pataupīt” kuņģī vietiņu visiem gardumiem, ko nama māte būs sagatavojusi, tomēr tā darīt nav vēlams, jo tas rezultēs ar iespaidīgu pārēšanos viesībās.

2. Dzer daudz šķidruma. Jo vairāk ūdens paralēli maltītēm uzņemsi, jo pilnāks tavs kuņģis būs un vienkārši fiziski nebūs iespējams ieēst tik daudz. Turklāt, jānorāda – pareizs ūdens daudzums organismā palīdzēs gremošanas procesiem.

3. Ar alkoholu piesardzīgi. Lai gan svētkos alkoholiskie dzērieni šad un tad tiek baudīti, jāatceras, ka labāk ar to patēriņu piebremzēt. Bez neveselīgā un kalorijām bagātā satura, alkohola lietošana var veicināt apetītes pieaugumu.

4. Nepavadi svētkus pie galda. Ja viesošanās asociējas vien ar dzīvojamo istabu nomaiņu un jaunu ēdienu baudīšanu, tad visticamāk pēc tā svinētiem svētkiem, labāk uz svariem nekāpt. Daudz labāk šos svētkus svinēt izkustoties svaigā gaisā un par spīti mākoņainajām debesīm aizstaigāt līdz šūpolēm un kārtīgi izšūpoties.

Svarīgākais