VESELĪBA: TOP 5 produkti asinsspiediena pazemināšanai

© F64

Mūsdienās paaugstināts asinsspiediens jeb arteriālā hipertensija ir vismaz trešajai daļai cilvēku. Ārsti uzskata, ka tas ir cieši saistīts ar pārmērīgo nervu spriedzi, kādā dzīvojam. Tas ir jāārstē – pat, ja organisms pie paaugstināta asinsspiediena pierod, jo tas var būt sākums daudz nopietnākiem traucējumiem.

Asinsspiediens ir asins plūsmas spiediens uz artēriju sienām, un to var ietekmēt dažādi faktori: asinsvadu paplašināšanās vai sašaurināšanās, aptaukošanās, iedzimtība, fiziskā slodze, stress, alkohola lietošana, smēķēšana. Šie pieci produkti, iekļauti ēdienkartē, palīdzēs pazemināt asinsspiedienu.

1. ĶIPLOKS. Klīniskie pētījumi pierādījuši, ka ķiploks satur glikozīdu allicīnu – vielu, kas spēj mazināt hipertonijas risku. Tas ir arī ķiploku specifiskas smaržas avots.

Ķiploks palīdz normalizēt holesterīna līmeni asinīs, regulē asinsvadu tonusu, pazemina arteriālo spiedienu. Tas ir lielisks līdzeklis ne tikai hipertonijas, bet arī aterosklerozes un stenokardijas profilaksei.

2. LOKI. Loki ir bagāti ar antioksidantiem. Pētījumi pierādījuši, ka cilvēkiem, kuri uzturā regulāri lieto lokus, mazinās sistoliskais (pirmais, augstākais skaitlis) un diastoliskais (otrais, apakšējais skaitlis) spiediens*.

* Asinsspiediens svārstās sirdsdarbības rezultātā, tāpēc izšķir sistolisko spiedienu (sirdij saraujoties) un diastolisko spiedienu (sirdij atslābinoties). Mērot asinsspiedienu, tiek nolasīti abi spiedieni.

3. KANĒLIS. Kādā pētījumā pierādījies, ka cilvēkiem, kuri ik dienas uzturā lietoja kanēļa dzērienu, pazeminās cukura līmenis asinīs.

Šāda dzēriena pagatavošanai nepieciešams pustējkaroti kanēļa pārliet ar verdošu ūdeni un atļaut dzērienam nostāvēties. Atdzisušam var pievienot arī tējkaroti medus un divas stundas noturēt ledusskapī – tad šis dzēriens palīdzēs risināt arī liekā svara problēmas.

4. OREGANO jeb RAUDENE. Raudenes ēteriskās eļļas sastāvdaļa karvakrols palīdz mazināt sistolisko un diastolisko spiedienu, kā arī sirdsdarbības ātrumu. Raudenes laksti ir arī lielisks šķiedrvielu avots, ar kuru palīdzību no organisma tiek izvadītas visas kaitīgās vielas – tādējādi tiek mazināts arī holesterīna līmenis asinīs.

5. OLĪVAS. Asinsspiedienu pazemināt palīdz arī olīvas un olīvu eļļa. Vienkārši pievienojiet to salātiem!

Avots: takprosto.cc