4 produkti, ko nepamatoti izslēdzam no savas ēdienkartes

© healthyfoodteam.com

Lai gan vīnam, maizei, šokolādei un saldējumam ir liela uzturvērtība, izrādās šie produkti ir arī visai veselīgi un pilnībā izslēgt tos no savas ēdienkartes nav ieteicams. Šeit apkopoti iemesli, kādēļ lietot šos produktus un kādas ir to labās īpašības.

Šokolāde. Nesen nācis klajā pārsteidzošs atklājums – cilvēki, kuri regulāri ēdot šokolādi ir tievāki, par tiem, kuriem nav šāda ieraduma.  Protams ar piebildi, ka uz našķa rēķina netiek pārsniegta ieteicamā dienas laikā uzņemamo kaloriju deva. Pie tam, cilvēki, kuri mērenās devās ēd kvalitatīvu tumšo šokolādi, dzīvojot par gadu ilgāk, nekā tie, kuri izvēlas sevi lutināt ar piena šokolādi.

Sarkanvīns. Iespējams,  pat doma par alkohola lietošanu tad, ja ir kādas veselības problēmas, liekas neprātīga. Tomēr zinātnieki pierādījuši pretējo. Izrādās, ka mazās devās sarkanvīns ir pat veselīgs sirdij. Ir arī noskaidrots –sarkanvīns palīdz ārstēt zobu sāpes, depresiju, uzlabo redzi un palēnina novecošanās procesus organismā.

Saldējums. Jaunākie pētījumi pierāda -  saldējums palīdz samazināt Pirms menstruālo stresa sindromu (PMS).

Maize. Šobrīd, kad modernas kļūst „bezglutēna” diētas, daudzi ļaudis no savas ēdienkartes maizi izslēdz pilnībā, tomēr atklāts, ka šādi darīt nedrīkst. Piemēram, graudu maize ir ļoti veselīga un absorbē kuņģa skābes, kā arī dod enerģiju visai dienai. Tomēr jāatceras – ar maizi pārspīlēt nav vēlams un to ieteicams ēst tieši brokastīs.

Veselība

Vēža savlaicīgas atklāšanas programma Latvijā darbojas jau vairākus gadus, taču joprojām liela daļa iedzīvotāju nezina, vai un kādas pārbaudes apmaksā valsts. Lai arī kopumā iedzīvotāju atsaucība šīm pārbaudēm aug, aptuveni piektajai daļai iedzīvotāju ir visnotaļ miglains priekšstats, kas ir vēža skrīnings.