NODERĪGI: Atmet smēķēšanu ar dzeramās sodas palīdzību

© Scanpix

Smēķēšana ir ļoti kaitīga un šis ieradums agri vai vēlu smēķētāju nogalinās, tādēļ smēķēšanu cilvēki mēģina atmest ar dažādiem paņēmieniem, sākot ar motivējošām grāmatām un beidzot ar dārgiem preparātiem. Tomēr ir arī pavisam vienkārša un praktiski bezmaksas alternatīva smēķēšanas atmešanas preparātiem – dzeramā soda.

METODE:

Viena tējkarote dzeramās sodas jāsajauc ar glāzi ūdens un jāmaisa tik ilgi kamēr soda izšķīst. Tad šis kokteilis „jābauda” divreiz dienā – no rīta un vakarā vai arī katru reizi, kad izjūtat vēlmi uzsmēķēt.

Radikālāki šīs metodes cienītāji izmērcē savas cigaretes ūdenī, kuram piejaukta soda un pēc tam izžāvēto cigareti smēķē.

Kādēļ darbojas? Soda savelk kuņģi un nomāc apetīti, kā arī tā izvada no organisma toksīnus, nikotīnu un palīdz organismam ātrāk atkopties no tajā palikušajām, smēķēšanas atstātajām nogulsnēm. Tomēr jāpiebilst - skeptiķi teic, ka iemesls, kādēļ šī metode darbojas, gluži vienkārši meklējams tajā, ka soda ar ūdeni ir tik negaršīga, ka pēc tās baudīšanas negribās pilnīgi neko.

 

Informācija sagatavota pēc healthyfoodteam.com