VESELĪBA: 5 mīti par veiksmīgu tievēšanu

© Scanpix

Tievēšanu nevajadzētu uztvert kā sodu. Tas ir ķermeņa atjaunošanās un atlabšanas process. Kā var ciest, kad paliec skaistāks, staltāks un pie reizes arī veselīgāks? Lielākā daļa diētu un tievēšanas programmu ir drastiskas un prasa ievērot striktu disciplīnu. Priecīgā ziņa ir tā, ka veiksmīgi tievēt var arī bez šiem aizliegumiem. Lūk, pieci mīti par veiksmīgu atbrīvošanos no liekajiem kilogramiem.

1. Atteikšanās no alkohola

Nekas slikts nenotiks, ja iedzersi glāzi sarkanvīna. Sliktāk būs, ja vēlmi iedzert aizvietosi ar kādu uzkodu. Līdzīgi ir ar saldumiem, kas tomēr būtu jāizslēdz no ēdienreizēm, taču šo punktu var apiet - cukura vietā lietojot veselīgus saldumus. Šādi Tu izvairīsies no stresa par kategoriskiem aizliegumiem - tādu nav!

2. Atteikšanās no piena produktiem

Protams, ka vajadzētu atteikties no trekna siera, taču ir arī vairāki, tādi, kuru sastāvā ir maz tauku un kaloriju. Piemēram, mocarellas siers. Tieši tas pats attiecas uz pienu un jogurtu, jāspēj vien izvēlēties pēc iespējas mazāk treknus produktus.

3. Atteikšanās no kafijas

Dietoloģijā bieži vien iesaka uzturā lietot kafiju, pārsverā tādēļ, ka cukurā un krējumā ir daudz kaloriju. Risinājums ir itin vienkāršs - nelietot cukuru. Šāda kafija pirmajās dienās liksies savāda, taču ar laiku tā noteikti liksies garšīga.

4. Mazāk tauku

Jāpiezīmē, ka pastāv arī organismam nepieciešamie tauki, kurus vēlams lietot ikdienā. Olīvu eļļa, saulespuķu sēklas, avokado, zivs - produkti, kuri ikdienā ir jālieto obligāti. Tie satur pareizos taukus, kuri nepieciešami smadzenēm, ādai un matiem.

5. Mazāk ēd - ātrāk zaudē svaru

Pārāk maz kaloriju Tavā ēdienā var traucēt samazināt svaru. Jo mazāk ēdīsi, jo mazāk enerģijas būs Tavam organismam, lai dedzinātu kalorijas. Uzturam ir jābūt sabalansētam un pielāgotam Tavām ikdienas fiziskajām aktivitātēm un slodzei.

Izmantota informācija no portāla: takprosto.cc

Veselība

Vēža savlaicīgas atklāšanas programma Latvijā darbojas jau vairākus gadus, taču joprojām liela daļa iedzīvotāju nezina, vai un kādas pārbaudes apmaksā valsts. Lai arī kopumā iedzīvotāju atsaucība šīm pārbaudēm aug, aptuveni piektajai daļai iedzīvotāju ir visnotaļ miglains priekšstats, kas ir vēža skrīnings.