4 veselībai kaitīgi produkti, kas traucē iegūt slaidu augumu

© healthyfoodteam.com

Šeit apkopoti četri, iespējams, neveselīgākie produkti, kuri ne tikai kaitē slaidam ķermenim, bet pat spēj izraisīt dažnedažādas saslimšanas.

Margarīns. Margarīns tiek gatavots no augu eļļām, kuras papildinātas ar visdažādākajām ķīmiskām vielām. Augstajā temperatūrā, kurā tiek pagatavots margarīns, pazūd pēdējās no augiem atlikušās vērtīgās vielas, turklāt margarīns satur arī trans-taukskābes par kurām pierādīts – tās veicina aptaukošanos.

"Tostermaižu” siers. Tautā saukts arī par "paciņu” vai "šķēlīšu” sieru. Parasti nopērkams nelielos iepakojumos, kur katra siera šķēle iepakota atsevišķā plēvītē. Šis siera izstrādājums ir ne tikai ārkārtīgi barojošs un neveselīgs, bet izrādās arī pats siers sastāda tikai 50 % no tā satura. Viss pārējais ir ūdens, tauki un dažādi mākslīgie garšas uzlabotāji kā arī krāsvielas, lai piešķirtu masai jel kādu skatu un garšu.

Popkorns. Pirmkārt šo kukurūzas izstrādājumu parasti cilvēki patērē neveselīgi lielos daudzumos, kamēr vēro kādu mākslas filmu kinoteātros vai pie televizora ekrāniem, tomēr arī jāpiemin, ka kukurūza no kuras pagatavota šī uzkoda ir ļoti barojoša un mākslīgo garšas piedevu un sāls daudzums šajā ēdienā ir ne tikai neveselīgs, bet pat spēj izraisīt tūlītējas galvassāpes un nelabumu.

Desiņas. Desu pagatavošanā tiek izmantoti paši lētākie un sliktākie dzīvnieku valsts produkti. Āda, nagi, ragi, asinsvadi, iekšējie orgāni, kauli, tauki un iespējams, kas vēl briesmīgāks. Tad visam maisījumam tiek piejaukta soja, garšvielas daudz sāls, dažnedažādi garšas pastiprinātāji un uzlabotāji, kuri nepieciešami, lai padarītu šo produktu ēdamu, tomēr bez šaubām padara šo produktu ļoti neveselīgu.

Informācija sagatavota pēc healthyfoodteam.com

Veselība

Vēža savlaicīgas atklāšanas programma Latvijā darbojas jau vairākus gadus, taču joprojām liela daļa iedzīvotāju nezina, vai un kādas pārbaudes apmaksā valsts. Lai arī kopumā iedzīvotāju atsaucība šīm pārbaudēm aug, aptuveni piektajai daļai iedzīvotāju ir visnotaļ miglains priekšstats, kas ir vēža skrīnings.