Padomi labākam miegam

© Independent

1. Centies doties gulēt katru dienu vienā un tajā pašā laikā- arī nedēļas nogalē. Jau pēc pāris naktīm pamanīsiet, ka ir vieglāk aizmigt.

2. Guļamistaba bez televizora- izmanto savu guļamistabu tikai gulēšanai, lai trenētu smadzenes asociēt gultu tikai ar miegu.

3. Ieteicams izvairīties no gaišu elektronisku ierīču lietošanas pirms iešanas gulēt. Gaisma var ietekmēt ķermeņa iekšējo pulksteni, padarot grūtāku aizmigšanu naktī un palikšanu nomodā pa dienu.

4. Fiziskas aktivitātes- kustēšanās un vingrošana pa dienu var palīdzēt aizmigt vakarā.

5. Labākam miegam un ātrākai iemigšanai ieteicams nedaudz pazemināt istabas temperatūru.

6. Vairākas stundas pirms došanās gulēt nav ieteicams lietot kofeīnu vai alkoholu- tas var traucēt ne tikai iemigt, bet arī palikt aizmigušam visu nakti.

7. Ikdienā ieteicams dzert pietiekami daudz ūdens, lai izvairītos no dehidrācijas, kas var traucēt gulēt pa nakti. Taču pirms miega, protams, nav ieteicams lietot ļoti lielus daudzumus šķidruma.

8. Ja nevarat aizmigt jau ilgāk kā 30 minūtes, vairs nav liela iespēja, ka drīzumā aizmigsiet. Šādās situācijās labāk piecelties un iesaistīties kādās mierīgās aktivitātēs, piemēram, palasīt grāmatu.

9. Ja ir grūtības ar gulēšanu naktī un regulāri sanāk pamosties, iespējams, nomodu naktī var mēģināt kompensēt ar īsu "nosnaušanos" 20-25 minūšu garumā pa dienu.

Veselība

Ārstu biedrības nosodītais Edgars Mednis, kuram ir ne tikai homeopāta, bet arī pediatra sertifikāts, ar profesijai neatbilstošiem izteikumiem dalījies jau agrāk, pirms Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas nomelnošanas saistībā ar difterijas gadījumiem. Iepriekš Ārstu biedrība bezdarbībā vien plātīja rokas, bet šoreiz izskanējis vismaz skaidrs nosodījums. Taču joprojām nemainīgi Mednis var praktizēt kā sertificēts, proti, valsts atzīts ārsts, ziņo "De facto".