Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Veselība

VESELĪBA: 5 iemesli kādēļ ēst olīvas

© Scanpix

Jau senie grieķi olīvkoku sauca par „dievu dāvanu” un kā pierāda dažādi pētījumi – tam ir labs iemesls. Olīvas ir patiešām veselīgas un gardas, tajās atrodami A, B, E, un D vitamīni, turklāt izrādās, ar to olīvu labo īpašību saraksts ne tuvu nav galā.

Olīvas samazina risku saslimt ar sirds un asins vadu slimībām. Olīvu sastāvā esošās labās vielas palīdz samazināt „sliktā” holesterīna daudzumu asinīs un nostiprināt asinsvadu sieniņas.

Olīvas ir bagātas ar dabīgajiem antioksidantiem, kuri palīdz novērst dažādas slimības, attīra organismu un paaugstina imunitāti.

Izrādās olīvas veicina novājēšanas procesus. Patiešām, nepiesātinātās taukskābes, kuras atrodamas olīvas, stimulē svara zaudēšanu. Turklāt, olīvas ir ļoti sātīgas un palīdz kontrolēt apetīti, kā arī dod sāta sajūtu.

Olīvas stimulē zarnu traktu un paātrina kuņģa darbību līdz ar to veicinot vēdera izeju tādējādi izvadot no organisma visus liekos toksīnus.

Olīvas uzlabo ādu un veicina matu augšanu. Antioksidanti, kuri atrodami olīvās palīdz izlīdzināt sejas ādu un grumbas, savukārt vitamīni A un E stimulē matu augšanu un dod tiem spēku un veselīgu spīdumu.

Informācija sagatavota pēc takprosto.cc