DIĒTA: Zaudē 10 kg 10 dienās

© Scanpix

Šī striktā diēta noderēs tad, kad svarīgs pasākums ir tepat aiz stūra, tomēr liekie kilogrami traucē labi izskatīties. Diēta ir ļoti stingra un ilgāk par 10 dienām to ievērot būtu neveselīgi.

NOTEIKUMI:

Katru dienu drīkst ēst tikai vienu reizi un vēlams to darīt ap plkst. 12:00. Ēdienreizē uzņemamo kaloriju daudzums nedrīkst pārsniegt 1000 kcal.

Katru dienu vismaz divas reizes jāveic jebkādas 20 minūšu ilgas fiziskas aktivitātes. Tas nepieciešams tādēļ, lai organisms visu laiku būtu „tauku dedzināšanas” fāzē.

Nav ieteicams dzert alkoholu un saldinātus dzērienus.

Ik dienu jāizdzer vismaz 1, 5 litri ūdens.

Gatavošanai un salātiem jāizmanto augstvērtīga pirmā spieduma olīveļļa.

DIĒTA:

Katru dienu šajā vienā noteiktajā ēdienreizē noteikti jāuzņem visas organismam nepieciešamās vielas. (Olbaltumvielas, ogļhidrāti, tauki, šķiedrvielas). Diētas laikā drīkst lietot arī dažādus vitamīnus.

Ēdienreizes plāns varētu izskatīties sekojoši: 150 grami tunča filejas, 250 grami kāpostu – burkānu salātu, 100 grami griķu, 100 grami liesa biezpiena, svaigi spiesta apelsīnu sula un 50 grami žāvētu augļu (kopējā kaloritāte:  939,5 kcal). Pēc līdzīga plāna var gatavot ēdienreizes plānu katrai dienai iekļaujot tur arī savus mīļākos produktus, tomēr jāatceras – būtiski nepārkāpt 1000 kcal ierobežojumu. Paralēli dienas laikā drīkst dzert kafiju, dažādas tējas un pat svaigi spiestas augļu sulas, tomēr dzērieniem mākslīgos saldinātājus pievienot nedrīkstēs.

Informācija sagatavota offlineclinic.com.

Veselība

Vēža savlaicīgas atklāšanas programma Latvijā darbojas jau vairākus gadus, taču joprojām liela daļa iedzīvotāju nezina, vai un kādas pārbaudes apmaksā valsts. Lai arī kopumā iedzīvotāju atsaucība šīm pārbaudēm aug, aptuveni piektajai daļai iedzīvotāju ir visnotaļ miglains priekšstats, kas ir vēža skrīnings.