5 ēšanas ieradumi, kuru dēļ pieņemamies svarā

© Scanpix

Šie ieradumi ir vieni no biežākajiem iemesliem kādēļ cilvēks pieņemas svarā. Atmet tos un kļūsi slaidāks acu mirklī.

Pārmērīga „beztauku” produktu lietošana. Bieži veikalā iegādājamies produktus pie kuriem norādīts – to tauku saturs ir samazināts, tomēr garām tiek palaists fakts, ka šajos ēdienos, par spīti samazinātajam tauku daudzumam, ir augsts kaloriju skaits. Turklāt šāds ēdiens arī ātrāk sagremojas un nedod sāta sajūtu.

Ēdienreižu izlaišana. Uztura pētnieki nākuši pie atklājuma, ka tieši ēdienreižu izlaišana ir ļoti kaitīga organismam un padara cilvēku apaļīgu. Izrādās izlaižot ēdienreizes vielmaiņa palēninās,  kā arī visticamāk vakarā tas novedīs pie pārēšanās. Noteikti nedrīkst aizmirst par brokastīm, jo kā Zinātnieki teic, cilvēkiem kuri neēd brokastis ir četras reizes lielāka iespēja aptaukoties, kā tiem, kas to dara.

Pārāk ātra ēšana. Nesens ASV universitātes studentu pētījums pierādīja, cilvēki, kuri ēd lēnāk, apēd par 1/3 mazāk, kā tie, kuri steidz savu maltīti pabeigt pēc iespējas ātrāk. Der atcerēties, ka kopš ēšanas brīža tikai pēc  20 minūtēm līdz smadzenēm no kuņģa aiziet signāls, ka esi paēdis. Katrai ēdienreizei vajadzētu aizņemt vismaz 20 minūtes, lai izvairītos no pārriešanās.

Ēšana pie Televizora vai datora. Baudīt vakariņas skatoties kādu iecienītu filmu varbūt ir patīkami, tomēr tas var novest pie nepatīkama svara pieauguma. Kā noskaidrojuši pētnieki cilvēki pie televizora nepamana to, cik daudz ēdiena patērē un apēd līdz pat 10 reizēm vairāk, kā tad, ja ēstu maltīti pie galda. Ja tomēr vēlies kādu našķi, kamēr vēro savu iecienīto pārraidi, atceries – nepapildini porciju, kad tā beigusies vai izvēlies veselīgus našķus, kā piemēram ogas vai augļus.

Ēšana, kad neesi izsalcis. Ēšana mums bieži asociējas ar sociālu procesu draugu vai ģimenes lokā, tomēr pirms doties kopā ar draugiem uz restorānu der sev pajautāt vai patiešām esi izsalcis un ja nē, tad labāk gardā steika vietā pasūtīt salātus vai kādu kokteili.

Informācija sagatavota pēc forbes.com

Veselība

Vēža savlaicīgas atklāšanas programma Latvijā darbojas jau vairākus gadus, taču joprojām liela daļa iedzīvotāju nezina, vai un kādas pārbaudes apmaksā valsts. Lai arī kopumā iedzīvotāju atsaucība šīm pārbaudēm aug, aptuveni piektajai daļai iedzīvotāju ir visnotaļ miglains priekšstats, kas ir vēža skrīnings.