3 iemesli, kādēļ baudīt asus ēdienus

© takprosto.cc

Lai gan ass ēdiens var izraisīt zināmu kuģa skābes izdalīšanos, izrādās tam ir arī daudzas ļoti labas un noderīgas īpašības, tādēļ nelielās devās asus ēdienus savā ēdienkartē iekļaut ir ļoti vēlams.

1. Čili pipari regulē cukura līmeni asinīs un tā lietošana ievērojami samazina risku saslimt cukuru diabētu un sirds un asinsvadu slimībām, turklāt čilī piparos ir arī ļoti daudz kalcija, kas nostiprina un spēcina organismu.

 

2. Piparos ir augsts C vitamīna saturs. Izrādās vienā piparā ir 17 miligramu  C vitamīna, kurš ir tik būtisks dažādu slimību ārstēšanā un novēršanā. Lielais antioksidantu daudzums, kas atrodams piparos veselīgi ietekmēs un palīdzēs padarīt ādu veselīgu.

 

3. Sāls aizstājējs. Pipars un asas garšvielas kalpos kā lielisks sāls aizstājējs, ir lielisks sāls aizstājējs, kurš piedos ēdienam patīkamu svaigu garšu. Turklāt, ja kuņģis labi panes asus ēdienus, tad mazās devās tos var lietot bez bailēm pieņemties svarā.

 

Visveselīgākās no asajām piedevām ir: Čili pipari, kanēlis, ingvers, un karījs.

Informācija sagatavota pēc takprosto.cc

Veselība

Amerikāņu zinātnieki atklājuši, ka ēšanas secība var ietekmēt cukura līmeni asinīs un samazināt pārēšanās risku. Saskaņā ar pētījumu, kas publicēts žurnālā Nature Medicine, ja vispirms ēdat olbaltumvielas vai šķiedrvielas un pēc tam ogļhidrātus, tas palīdzēs izvairīties no strauja glikozes līmeņa kāpuma, kas izraisa izsalkumu un svara pieaugumu.

Svarīgākais