Turēt ledusskapī šos pārtikas produktus ir īsts noziegums, jo nebūt ne visi pārtikas produkti ir jāuztur zemā temperatūrā. Izrādās ir daži produkti, kas ledusskapī ātrāk bojājas vai pazaudē savas garšas un smaržas īpašības. Lūk, vairāki no mums zināmiem pārtikas produktiem, kuru glabāšana ledusskapī nav vēlama.
1. Sīpols
Sīpolam patīk zema temperatūra, taču problēma ir augstajā gaisa mitrumā, kas var novest pie tā, ka dārzenis kļūst mīksts un var sākties pūšana.
2. Avokado
Avokado vislabāk uzturā lietot, kad tas ir pilnībā nogatavojies - mīkstais auglis ir patiešām gards, kad to var uzsmērēt uz maizes kā sviestu. Ledusskapī avokado nespēj pilnvērtīgi nogatavoties, tādēļ tas ir jātur istabas temperatūrā.
3. Kartupeļi
Cieti kartupeļi ledusskapī maina savu garšu un kļūst ūdeņaini. Kartupeļus vislabāk glabāt vēsā, tumšā vietā.
4. Tomāti
Uzgalbājot tomātus ledusskapī, tie maina savu dabīgo konsistenci un garšu. Tos vislabāk glabāt istabas temperatūrā, vietā, kur tos nesasniedz saules stari.
5. Kafija
Kafija lieliski sevī uzsūc citas garšas un smaržas, tādēļ glabāt kafiju kopā ar citiem pārtikas produktiem nav vēlams, jo tā garšīgais dzēriens pazaudē savu fantastisko garšu. Kafija jāglabā hermētiski noslēgtā kastītē vai traukā, sausā un vēsā vietā.
6. Ķiploks
Šis dārzenis ļoti ātri bojājas, ja tiek turēts augstā mitrumā. Turot ķiploku sausā vietā, tas saglabā savas labās īpašības pat vairākus mēnešus.
7. Mērces
Ne visas mērces nepieciešams turēt ledusskapī, dažām tas pat kaitē. Obligāti jāiepazīstas ar glabāšanas informāciju uz iepakojuma.
8. Augļi ar sēkliņām
Augļus, kuros ir sēkliņas, no sākuma jātur istabas temperatūrā, lai tie nogatavojas, tikai tad tos var uzglabās ledusskapī.
9. Arbūzs
Arbūzu ledusskapī var turēt tikai sagrieztu šķēlēs.
10. Medus
Medus zemā temperatūrā kristalizējas un zaudē savas vērtīgās īpašības un garšu.
11. Maize
Turot maizi mitrā vidē, tā var sākt ātrāk pelēt.