5 ēdieni saldam miegam

© Scanpix

Šad tad aizmigšana var prasīt zināmas grūtības, tādēļ portāls nra.lv apkopoja piecus ēdienus, kurus, mazās devās, var ēst pirms miega, lai nodrošinātu labu naktsmieru.

Kumelītes. Jau labu laiku zināms, ka kumelīšu tējai piemīt nomierinošs efekts un ar tās palīdzību iespējams samazināt stresa līmeni un atslābināt nervus.

Banāns. Izrādās banāns satur laimes hormonu serotonīnu, kurš nomierina nervu sistēmu, kā arī magniju un B6 vitamīnu, kurš stimulē muskuļu relaksāciju.

Silts piens. Vislabāk silts piens ar medu. Pienā ir aminoskābe tripofāns, kura līdzīgi kā serotīns nomierinoši iedarbojas uz organismu, medus savukārt ir salds, garšīgs un ļoti veselīgs.

Olas. Mīksti vārīta ola pirms miega ir lielisks veids, kā nodrošināt labu miegu visas nakts garumā. Olbaltumvielas stimulē „miega” hormona melatonīna ražošanu, kas ir nepieciešams ciešam miegam.

Gan vistas, gan tītara gaļā atrodas nepieciešamās olbaltumvielas, kuras līdzīgi kā olas un piens palīdzēs saldi aizmigt un nomierināt nervu sistēmu.

Informācija sagatavota pēc health.clevelandclinic.org

Veselība

Atpazīt atkarības problēmu kādam, kuru pazīstat, var būt grūtāk, nekā šķiet. Amerikas Atkarības medicīnas biedrība (ASAM) definē atkarību kā hronisku slimību, kas ietekmē smadzeņu atalgojumu, motivāciju un atmiņas funkcijas. Kāds ar atkarību alkst pēc vielas vai citiem uzvedības paradumiem. Viņi bieži ignorē citas dzīves jomas, lai piepildītu vai atbalstītu savas vēlmes, raksta healthline.